mogelijk om JDO/JPA-gerelateerde JAR's uit het GAE-project te elimineren als je Twig/Objectify/etc gebruikt?

In mijn Google App Engine-project gebruik ik momenteel Twig voor toegang tot de Datastore (maar ik vermoed dat mijn vraag relevant zou zijn voor andere libs van derde partijen zoals SimpleDS, Objectify, enz.).

Ik dacht dat ik enkele of alle van de volgende JAR's uit mijn WEB-INF/lib-map zou kunnen verwijderen:

datanucleus-appengine-[...].jar
datanucleus-core-[...].jar
datanucleus-jpa-[...].jar
geronimo-jpa_[...].jar
geronimo-jta_[...].jar
jdo2-api-[...].jar

Maar als ik dat doe, krijg ik fouten van Eclipse die klagen dat "de App Engine SDK JAR ontbreekt in de WEB-INF/lib-map".

Is het echt nodig om al deze (ongebruikte) JAR's te behouden?

5

2 antwoord

If you're using the Google Plugin for Eclipse you can delete these JARs and then open the Properties for your Google Web Application project and open the Google > App Engine and then uncheck the Use datanucleus JDO/JPA to access the datastore. In fact, unchecking this box actually deletes these JARs for you.

3
toegevoegd

Ik denk niet dat je ze uit het project kunt verwijderen (zoals je al zei, eclips begint te klagen), maar ik heb gehoord dat je ze niet hoeft te uploaden naar je app, zolang je upload vanaf de opdrachtregel . Dit heeft het voordeel dat uw app bij het opstarten niet hoeft te worden geladen.

There are some details of uploading to app engine via the command line here and confirmation that you can do this here

Als het u lukt om dit te doen, zou ik het op prijs stellen als u links naar de instructies die u volgde plaatst of post wat u moest doen, aangezien ik dit ook op mijn takenlijst heb staan, maar alleen zover ben gekomen om te zien of het mogelijk was . Bedankt!

2
toegevoegd
@AndyD bedankt, zeer gewaardeerd. als ik daar voor je aankom, zal ik mijn antwoord bijwerken met precies de stappen die ik heb gevolgd.
toegevoegd de auteur Sam Holder, de bron
Bedankt, Sam. Ik ben momenteel nog steeds bezig via Eclipse, maar wanneer ik evolueer naar command line deployment, zal ik dit een kans geven.
toegevoegd de auteur Andy Dennie, de bron