Visual Studio snelstart voor * nix/OS X/Xcode-ontwikkelaars

I've been writing C/C++ for years using Xcode and am very comfortable with *nix systems. Now I'm working with people who only understand Windows; I've decided to try to learn that environment too.

Ik dacht dat Google mijn beste vriend zou zijn, maar zelfs de terminologie voor VS is voldoende orthogonaal aan die van Xcode, dat ik geen vooruitgang kan boeken. (Wat is bijvoorbeeld het equivalent van 'Nieuw doel toevoegen aan project' voor VS?)

Kan iemand mij verwijzen naar een gids voor VS voor Xcode-beoefenaars? Ik heb veel vertalers de andere kant op zien gaan.

Bedankt!

1
toegevoegd de auteur John Saunders, de bron

2 antwoord

Ik ken geen XCode to VS Guide, maar volgens XCode-documentatie :

Een doel specificeert een te bouwen product en bevat de instructies voor het bouwen van het product uit een set bestanden in een project of werkruimte.

Het analoge concept in Visual Studio zou een project zijn. In Visual Studio bevat een project codebestanden, items en instellingen die in een of andere vorm kunnen worden gecompileerd. (Kan een uitvoerbaar bestand, een DLL, een website of een paar andere opties zijn ...) Projecten kunnen verwijzen naar andere projecten of andere externe bibliotheken (systeem- of gebruikersbibliotheken) die allemaal tijdens het compileren bij elkaar worden gebracht.

Een oplossing bevat meerdere projecten die kunnen worden gerelateerd (waarnaar wordt verwezen) en die samen kunnen worden gecompileerd en gekoppeld.

Wanneer u VS voor het eerst start, wordt u gevraagd om een ​​project te openen of te maken. Het zal meestal automatisch een oplossing creëren en het project er automatisch aan toevoegen. Om extra projecten toe te voegen, kunt u met de rechtermuisknop op de oplossing klikken in de "Solution Explorer" en een ander project toevoegen.

Ik hoop dat dit helpt

1
toegevoegd
Ik had in mijn antwoord moeten vermelden dat de contextgevoelige rechtermuisknop zeer nuttig is. Open het Solution Explorer-venster en klik met de rechtermuisknop op de oplossing en probeer het vervolgens op een project. Besteed vooral aandacht aan de opties Eigenschappen ... onderaan en het item "Toevoegen" in het midden, waarmee een submenu wordt geopend. Een handig juweeltje in het contextmenu Project is bijna onder Map openen in Windows Verkenner .
toegevoegd de auteur Tod, de bron
Bedankt voor de feedback. Ik ben langzaam aan het leren om VS-jargon in Xcode-jargon in kaart te brengen. Het is zo frustrerend om te voelen dat mijn productiviteit wordt gesmoord door vervolgkeuzemenu's die nergens op slaan.
toegevoegd de auteur Jerry Gagelman, de bron

Ik geloof dat wat u zoekt de Build Configuration Manager in Visual Studio is. (Het is een tijdje geleden dat ik XCode heb gebruikt). Zoals ik me herinner aan een "Doel" in Xcode, wil je het project laten bouwen. In VS krijg je standaard een Debug en Release-configuratie, maar je kunt het menu Build gebruiken en "Configuration ..." kiezen om meer te maken.

Ik ken geen zelfstudie voor XCode-gebruikers, maar Kate Gregory heeft enkele leuke beginner screencasts op een plurightight voor het gebruik van Visual Studio 2010. Die kunnen u over enkele leercurvehordes helpen. Ik denk dat ze een gratis proefperiode van 30 dagen hebben. Als u doorgaat naar .NET-ontwikkeling, hebben ze veel meer dat u echt kan helpen snel op snelheid te komen.

Snelle terminologie

In Visual Studio maakt u meestal een Oplossing . Een oplossing kan uit een willekeurig aantal projecten bestaan. U kunt projecten toevoegen voor .DLL's (bibliotheken), services, toepassingen (gui en console-gebaseerd). U kunt meerdere applicaties gebruiken, maar kunt er maar één als het Opstartproject aanwijzen.

In mijn typische project begin ik met de GUI en voeg ik een project toe van het type dat ik wil. Vervolgens voeg ik vaak een bibliotheekproject toe voor nieuwe code waarvan ik denk dat ik ze voor meerdere toepassingen kan gebruiken. Bestaande code in zowel de meegeleverde bibliotheken als de bibliotheken die u hebt gebouwd, worden toegevoegd als Referenties . U kunt met de rechtermuisknop klikken op Verwijzingen in de Solution Explorer en Referenties toevoegen selecteren.

In XCode (toen ik het gebruikte) bestond je IDE uit twee delen, XCode en Interface Builder. In Visual Studio kunt u interface-elementen rechtstreeks in Visual Studio maken (maar er is ook een tool genaamd Blend waarmee UI kan worden gemaakt en gewijzigd). Er zijn DRIE hoofdtypen interfaces web (meestal een ASP.NETTO-toepassing), WinForms en WPF. Ik denk aan WinForms als het equivalent van wat je in IB bouwt. wpf is de meest recente toevoeging en heeft veel voordelen, maar een enigszins steile leercurve.

Dit is waarschijnlijk te simpel omdat VS zoveel doet en ik ben vooral bekend met de C# en C ++/CLI-capabilties. Het ondersteunt echter ook Visual F #, Iron Python, Iron Ruby, Visual Basic, Sharepoint, Office Integration, Silverlight, XNA, etc.

Visual Studio is zeer uitbreidbaar. Er zijn veel extensies om het te integreren met andere tools. Er zijn ook een paar extreem handige extensies die het herschrijven en het schrijven van code vergemakkelijken, mijn persoonlijke favoriet is ReSharper van JetBrains .

0
toegevoegd