Draai lettertypen naar Monospaced

Ik probeer een bizarre teksteditor te maken voor mensen met leesproblemen met Netbeans. Je laadt de tekst die je leuk vindt en de editor begint het woord voor woord te markeren met vette letters. De overgang van gewoon naar vet verandert constant de woorddimensies en verplaatst de lijn. Eén oplossing was het lettertype Monospaced, maar ik zou nog een paar meer lettertypen willen toevoegen die de gebruiker kan kiezen. Is er een manier om dit met Arial te doen, bijvoorbeeld door het JTextPane enkele orders te geven?

2
Waarom tag je de vraag Ǹetbeans ? Als u zich toevallig in Noorwegen zou ontwikkelen, zou u het label Noorwegen geven?
toegevoegd de auteur user unknown, de bron
Ik zou graag zien dat elk woord (wat betekent dat elke letter) zijn dimensies behoudt ofwel duidelijk of vet is hmm ... technisch gezien is dat een beetje tegenstrijdig, nietwaar :-) Gewoon proberen te begrijpen : u wilt dat de platte tekst op dezelfde plaats staat als de vetgedrukte tekst, met voldoende witruimte rond dat de vetgedrukte versie het vult, een soort groeiend effect zonder te springen? Als dat zo is, is er niets uit de kast. U zult waarschijnlijk aangepaste weergave/-Factory moeten schrijven
toegevoegd de auteur kleopatra, de bron
als je niet wilt dat ik begrijp wat je echt wilt, wees gewoon blij :-)
toegevoegd de auteur kleopatra, de bron
... Neen, ik wil niet dat de lijn verandert, maar ik wil ook dat het woord stabiel blijft en niet trilt ... Alleen maar mesten ... Ik denk niet dat hier een tegenstrijdigheid is. Zoals ik in de titel schreef wil ik monospaced attributen geven aan niet-monospaced lettertypen.
toegevoegd de auteur drew, de bron
Misschien begrijp ik niet wat je niet begrijpt. Als het de manier is waarop ik het zeg, kun je het aan @ Dave vragen. Hoe kan ik gelukkig zijn als ik mensen met leesproblemen niet kan helpen? Ik verwijs naar mijn onduidelijke en niet nuttige vraag .
toegevoegd de auteur drew, de bron

1 antwoord

You can manually split the String with
by counting characters and splitting at the right spot to keep the width under your desired character width. Give some leeway so if you get a big word, it won't still go to the next line.

Alternatively, you could use a JList to display your lines (instead of using
). That way, there's no way the line would split to the next line. However, if you do it that way, the user will click on the list like a list and not be able to select text like in a normal text pane.

0
toegevoegd
Ik weet niet of er een manier is om te doen wat je wilt in een tekstvenster, maar ik betwijfel het. Je zou kunnen proberen om te onderstrepen in plaats van vet te gebruiken.
toegevoegd de auteur Dave, de bron
Nee, ik denk dat het probleem inherent is aan het gebruik van HTML/WebKit om lettertypen weer te geven. Door niet in staat te zijn om specifiek de grootte van elk woord in te stellen, krijgt u de grootte die verandert wanneer u het lettertype verandert. Dat is gewoon de manier waarop lettertypen werken.
toegevoegd de auteur Dave, de bron
Ik zou graag willen dat elk woord (wat betekent dat elke letter) zijn dimensies behoudt, ofwel duidelijk of vet is. Ik wil niet dat de regel verandert, maar ik wil ook dat het woord stabiel blijft en niet trilt ... Alleen maar mesten ...
toegevoegd de auteur drew, de bron
Zou het in JEditPane kunnen werken?
toegevoegd de auteur drew, de bron
Ik ga dit niet in een webpagina plaatsen als dat is wat je bedoelt met HTML/WebKit. Ik was aan het denken aan het veranderen van de lettertypegegevens ...
toegevoegd de auteur drew, de bron