iOS-prototype naar app

Ik ontwikkel een relatief eenvoudige nieuwe gratis iOS-app. Omdat het gratis is, heb ik besloten om voor iOS 5 rechtstreeks als doelwit te gaan, zodat ik nieuwe functies, met name storyboards, kan uitproberen.

Als ik er eenmaal achter ben, zijn de storyboards geweldig, ik heb bijna helemaal geen boilerplate-code geschreven op het punt van een werkend prototype.

Mijn model is op dit moment niet-persistent, het is tenslotte maar een prototype, maar ik begin me af te vragen wat de beste manier is om het te maken. Het model bestaat hoofdzakelijk uit een lijst met aangepaste objecten die tekst, afbeeldingen en locaties bevatten.

En dus voor de vragen.

Als ik een volledig werkend model in het geheugen heb, is er dan een relatief eenvoudige manier om dat in een blijvende representatie van de kerngegevens om te zetten?

Als ik op een bepaald moment synchronisatie met een back-endwebservice wil, helpt dit dan?

Moet ik opnieuw beginnen met een kerngegevensapplicatie en het prototype weggooien?

0

1 antwoord

Alles hangt af van uw dataset. Als u een grote grafiek met relaties hebt, is Core Data een goed idee. Voor eenvoudigere gegevenssets kunt u dit naar een .plist in de documentenmap van de gebruiker schrijven. Voor zeer kleine hoeveelheden gegevens kunt u ze behouden in NSUserDefaults .

1
toegevoegd
Dataset is een beetje groter dan waarvoor NSUserDefaults bruikbaar zou zijn. Is het beheren van afbeeldingen direct op het bestandssysteem eenvoudig genoeg voor een plist-benadering?
toegevoegd de auteur Dean Smith, de bron
Hoewel het model heel eenvoudig is, breidt het zich al uit, ik zie al de behoefte aan secundaire relaties om groepen en meerdere afbeeldingen per object te verwerken.
toegevoegd de auteur Dean Smith, de bron
Het is zeker mogelijk. Sla gewoon URL's op naar de locatie van de afbeeldingen in de documentenmap. Als je besluit om met Core Data te werken, moet je weten dat het nu in staat is externe bestanden aan te bieden zoals afbeeldingen in iOS 5.0+ en Mac OS X 10.7+.
toegevoegd de auteur Mark Adams, de bron