Antwoorden van wiskundigen over Flash-handel

Zijn er reacties geweest van de wiskundegemeenschap op het gebied van flash trading, bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van speltheorie of systeemdynamica? Beantwoord alstublieft met persoonlijke opmerkingen of referenties.

Volgens Wikipedia: "Flash-handel is een controversiële praktijk van sommige financiële uitwisselingen waarbij bepaalde klanten inkomende orders voor het kopen of verkopen van effecten zien, iets eerder dan de algemene marktdeelnemers, meestal 30 milliseconden, in ruil voor een vergoeding. van de marktomstandigheden kunnen handelaren met toegang tot extreem krachtige computers een snelle statistische analyse van de veranderende markttoestand uitvoeren en hoogfrequente handel voor de openbare markt uitvoeren. [1]

Critici van de praktijk beweren dat dit een markt met twee niveaus creëert waarin een bepaalde klasse van handelaren oneerlijk anderen kan exploiteren, vergelijkbaar met het rennen op de voorkant. [2] Uitwisselingen beweren dat de procedure ten goede komt aan alle handelaren door meer marktliquiditeit te creëren en de mogelijkheid te bieden tot prijsverbetering. "

http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_trading

http://www.nytimes.com/2009/07/24/business /24trading.html

4
Deze vraag grenst aan zeer discutabel zijn. MO geeft de voorkeur aan vragen met "juiste antwoorden", terwijl u specifiek om "antwoorden" en "persoonlijke opmerkingen" hebt gevraagd.
toegevoegd de auteur A Salim, de bron
Sorry, het is een interessante vraag, maar dit is het verkeerde forum ervoor. vgl Theo's opmerkingen.
toegevoegd de auteur Jarrod Dixon, de bron
Er is een nieuw veelbelovend forum waar deze vraag zou passen: quant.stackexchange.com
toegevoegd de auteur wordmonger, de bron
Nou, ik was geïnteresseerd in formele redeneringen met betrekking tot multi-tier spellen met gelaagde verborgen informatie, en of er al dan niet pogingen zijn gedaan om flash en high-frequency trading te modelleren vanuit een dergelijk speltheoretisch perspectief. Ook dacht ik dat het interessant zou zijn om te horen of iemand aan een soortgelijke analyse werkte vanuit het oogpunt van systeemdynamiek, met het oog op het begrijpen van de impact op de systeemstabiliteit en de neiging om chaotisch gedrag te ontwikkelen.
toegevoegd de auteur Alan Boyd, de bron
Mijn voorkeur ging uit naar directe verwijzingen naar lopend wiskundig onderzoek. Bij het ontbreken van dergelijke verwijzingen, zou ik alle opmerkingen verwelkomd hebben die in de formele wiskundige redenering zijn vervat. Uit het gebrek aan gekwalificeerde reacties blijkt dat er misschien niet veel onderzoeksinteresse is in deze, of zelfs algemene interesse in de gemeenschap.
toegevoegd de auteur Alan Boyd, de bron

1 antwoord

I don't believe there are many academic mathematicians who will be familiar with the nuances of stock exchange networks, so probably not the best MO question. That said, both the wikipedia and NYT article are gross oversimplifications of flash trading and have very misleading statements. For more informed (if biased) opinions, why don't you start with http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203706604574374431720968204.html?mod=googlenews_wsj

http://fridayinvegas.blogspot.com /2009/09/you-really-shouldnt-care-so-much-about.html

De geïnformeerde argumenten tegen flash-handel gaan meestal over het feit dat het mededingingsbeperkend is tussen netwerken, en niet speltheoretisch.

1
toegevoegd