Krakende RSA zonder privésleutel

Ik vroeg me af of RSA kan worden gekraakt gegeven:

  • The public key
  • A plaintext of a known cipher text.
    In other words the decrypted message from an encrypted one (but without knowing the private key)
    I.E.: you have managed to find the plaintext of an already encrypted message using the public key, however, you DO NOT know the private key.
1
U kunt hier proberen: crypto.stackexchange.com
toegevoegd de auteur Macmade, de bron
als je een supercomputer hebt, kun je proberen de privésleutel te filteren op een openbare sleutel met behulp van een aantal goede superpolinomiale algoritmen
toegevoegd de auteur albanx, de bron
Bij asymmetrische codering (RSA) wordt de codering gedaan met behulp van de openbare sleutel zodat elke gebruiker een geldige vlak/codetekst combo kan genereren met behulp van de openbare sleutel. Asymmetrische schema's zouden volkomen zinloos zijn als gebruikers konden ontsleutelen met alleen deze combo en openbare sleutel. Encryptieschema's die gebruikers in staat stellen om geldige cipher-tekst te genereren uit platte tekst en die nog steeds veilig zijn, zijn "gekozen versleuteltekst" veilig.
toegevoegd de auteur Sridhar, de bron

1 antwoord

Nee. Dat wordt een aanval met bekende platte tekst genoemd en er is geen dergelijke aanval bekend tegen RSA.

3
toegevoegd
hoewel vrijwel alles wordt gezegd, vraag ik me af over de bijzondere omstandigheden. Omdat ik weet dat we dit soort dingen hebben besproken in onze cryptografiecursus. Bijvoorbeeld, zoiets als de sleutel is van een speciaal type. Dat is echter niet passend bij de gestelde eisen, maar toch interessant om over na te denken. Misschien moet je ook mathoverflow.net vragen!
toegevoegd de auteur yoshi, de bron