Wat is een goede workflow-oplossing voor een bestaande Wicket-webtoepassing?

Ik schrijf een webapplicatie met Wicket 1.4.X, Hibernate 3.6 en Spring 2.5.6.

Ik heb een aantal objecten
Bijvoorbeeld:

 • Person
  • name
  • SSN
  • positon
  • etc....

nu zijn sommige velden niet bewerkbaar. zeg SSN , maar andere velden zoals positie zijn alleen bewerkbaar voor managers. Als een supervisor de wijziging aanbrengt, wordt deze doorgestuurd naar een manager ter goedkeuring. Ik heb hier een systeem van eigen bodem voor een deel hiervan. Het lijkt mij echter dat een echt werkstroomsysteem me in staat zou stellen om alle regels te verzamelen op één mooie handige locatie, in plaats van ze rond mijn code te verspreiden.

Ik ben op zoek naar een systeem dat is:

 • Eenvoudige
 • Integreert goed met de technologieën die ik al gebruik
 • vereist geen afzonderlijke server
  (de app is intern Ik heb geen 'on-the-fly'-regels nodig)

Ik blijf referenties tegenkomen van jBPM zonder "echte" ervaring met workflows lijkt het de eenvoudigste/meest efficiënte route om het te installeren is door Drools te installeren. De Drools en jBPM integratiehandleiding praat zelfs over de integratie van de lente. De documentatie voelde echter schaars en ik begreep niet helemaal waar ik naar keek. Voordat ik begin met de (naar ik aanneem lang te zijn) road of Drools/jBPM wilde ik een community-consensus bereiken van mensen die slimmer zijn dan ik op het gebied van workflows.

UPDATE:

Ik heb met mijn baas over dit onderwerp gepraat. We hebben momenteel een andere "in-house" -toepassing. (momenteel onderhouden door externe contractanten) die Stellent gebruiken, nu bekend als Oracle Universal Content Management met Oracle BPM . Hoewel ik deze technologieën waarschijnlijk zou moeten leren, omdat ik waarschijnlijk meer geneigd ben om die andere app te onderhouden, is het voelt me ​​ contraproductief om een ​​hele UCM/BPM-oplossing in het lef van mijn applicatie te integreren als ik al de Front-End en de DB-back-end ingesteld.
( Voorbehoud: Mijn enige ervaring met een CMS was Plone , ongeveer 2 jaar geleden en ik < em> ben niet een Python-programmeur.)

1
Je hebt waarschijnlijk geen workflow-engine nodig, maar ga je gang, fouten maken is een belangrijk onderdeel van groeien!
toegevoegd de auteur tetsuo, de bron
jbpm en drools zijn goed, je zou voor hen kunnen gaan!
toegevoegd de auteur aishwarya, de bron

1 antwoord

I guess you could just use wicket auth roles. http://wicket.apache.org/learn/projects/authroles.html

0
toegevoegd