Hoe "blacklist" ik een draadloos netwerk op mijn Mac?

Mijn thuis wifi-netwerk is met een wachtwoord beveiligd, zoals het zou moeten zijn. Mijn buurman is dat niet. Omdat ik mijn netwerk met een wachtwoord heb beveiligd, wordt mijn computer voortdurend lid van mijn buren in plaats van de mijne. Ik heb mijn netwerk naar de top van de lijst met "geprefereerde" draadloze netwerken gebracht, maar als mijn netwerk om welke reden dan ook niet bereikbaar is, wordt mijn computer opnieuw lid van het netwerk van de buren. Ik wil nooit bij het netwerk van mijn buren komen. Is er een manier om het zo te maken dat mijn computer nooit een bepaald netwerk zal sluiten, d.w.z. het op een zwarte lijst plaatsen?

18

1 antwoord

Verwijder het uit de lijst met "Voorkeursnetwerken" en het zal het automatisch verbinden stoppen.

  • Go to "System Preferences" > "Networks" prefpane.
  • Choose "AirPort" (or "WiFi" on Lion) on the left.
  • Click the "Advanced" button.
  • In the resulting sheet, choose the "AirPort" (or "WiFi") tab. (It should be the leftmost.)
  • Select your neighbor's wifi network in the list and hit the "-" (minus) button.
  • Live with joy at never [auto-]connecting there again!
20
toegevoegd
Terzijde, de volgorde waarin de netwerken worden weergegeven, is de volgorde waarin uw computer probeert verbinding te maken. Als uw netwerk hoger is dan dat van uw buren, heeft het de voorkeur van u - het is niet nodig om het te verwijderen.
toegevoegd de auteur chesterbestertester, de bron
@DanPritts Dat zou waarschijnlijk zijn omdat je Mac het "officiële" netwerk zag voor de "niet-officiële" en ermee verbonden was. U moet het officiële netwerk verwijderen om toekomstige verbindingen te voorkomen. (Terzijde: wat zou een zwarte lijst doen dat het verwijderen van het netwerk niet doet?)
toegevoegd de auteur johanpw, de bron
Ben het eens met @Thomas. Wat is de oplossing wanneer ik iCloud-sleutelhanger gebruik en u nog steeds wilt dat uw iPhone toegang heeft?
toegevoegd de auteur Stephen Collings, de bron
Helaas is dit niet altijd waar. Ik heb twee draadloze netwerken op mijn kantoor, de "officiële" semi-verbroken, en een "niet-officiële" die sommigen van ons opgemaakt hebben. Er zijn ook verschillende naburige netwerken. Mijn onofficiële netwerk staat op mijn lijst voor de officiële, maar ik krijg vaak de officiële :( Een echte zwarte lijst zou geweldig zijn.
toegevoegd de auteur pcsnyder, de bron
Ik ben het ermee eens dat dat is waarom het gebeurt. Ik weet dat het opnieuw verschijnt nadat ik het heb verwijderd met de methode die je beschrijft. Dat gezegd hebbende, kan ik niet definitief zeggen dat ik nooit meer toestemming heb gegeven om verbinding te maken met het "officiële" netwerk, waardoor het weer op mijn goedgekeurde lijst zou komen. Om je vraag te beantwoorden, zou een blacklist het nooit laten verschijnen onder het tabblad beschikbare netwerken wanneer de mac eerst probeerde verbinding te maken.
toegevoegd de auteur pcsnyder, de bron
Deze oplossing werkt niet voor mij in macOS Sierra (10.12.6). Mijn Mac blijft verbinding maken met het onbeveiligde netwerk, hoewel ik het heb verwijderd uit de lijst met netwerken.
toegevoegd de auteur Nigel_V_Thomas, de bron
Dit is geen goede oplossing: als je een iPhone hebt die dezelfde sleutelhanger deelt, maar deze verbinding wil maken met dat netwerk, wordt deze ook verwijderd.
toegevoegd de auteur Thomas, de bron