Metadata van nummers beheerd met iTunes

Ik gebruik momenteel Windows en ik heb al mijn bibliotheken besteld. Maar als ik een back-up maak en ik kopieer al deze bestanden naar een andere computer, ook met Windows, zijn er altijd enkele bestanden waarvan de metadata, zoals de naam van het nummer, het tracknummer of de albumtitel, fout zijn of verdwijnen.

Ook gebeurt het wanneer ik Ubuntu met andere mediaspelers uitvoer, dus ik veronderstel dat het niet de fout van Windows is en het gebeurt met andere besturingssystemen zelfs op dezelfde machine.

Dus mijn vraag is: Wat kan ik doen om de metadata permanent te maken voor al mijn nummers, zodat ik ze niet opnieuw hoef te repareren? Kan iTunes een andere informatie dan de ID3-tags bijwerken, en zou dit deze fouten in de metadata van de liedjes kunnen veroorzaken?

3

2 antwoord

Ik betwijfel of iTunes rechtstreeks betrokken is. iTunes bewerkt je metadata wanneer je dit zegt door de ingebouwde id3-tagger of de fetch-coverfunctie te gebruiken. iTunes werkt andere informatie zoals playcounts of beoordelingen bij in een afzonderlijk databasebestand dat de metadata van nummers niet beïnvloedt.

Ik stel voor dat je de volgende keer dat je zo'n slecht getagde mp3 ziet, je onderzoekt met behulp van een id3-editor (bijv. Taggen en hernoemen ):

  • zijn de ID3v1-tags gesynchroniseerd met de ID3v2-tags?
  • als ID3v2 aanwezig is, welke versie is het? 2.2? 2.3? 2.4?
  • probeer vreemde dingen te vinden die spelers in verwarring kunnen brengen: veel omslagen ingesloten, enorme afmetingen van het opmerkingenveld, enz.

Dus ik stel voor dat het een van die hoekzaken is die iTunes toevallig goed verwerkt en niet je andere speler. Maar om directer op uw vraag te antwoorden, als u denkt dat een bepaald proces uw metadata heeft veranderd, kunt u de bestanden instellen als alleen-lezen om elke wijziging te voorkomen.

1
toegevoegd
Ok, ik zal de id3-editor bekijken en ik zal kijken of dit het probleem oplost. Het is heel vervelend omdat ik denk dat ik het .xml-bibliotheekbestand zou kunnen importeren en het zou het probleem automatisch oplossen, maar het werkte niet ... Bedankt!
toegevoegd de auteur Samuel Clay, de bron

Gewoon een gok, maar zijn er m3u-bestanden bij betrokken? Ik had dit probleem jaren geleden toen ik Albums importeerde van WinAmp met m3u-bestanden. De informatie wordt opgeslagen in die bestanden in plaats van de id3-tag. Best irritant.

0
toegevoegd