Bureaubladpictogram voor drobo-wijzigingen

Ik heb een Drobo die via USB op mijn MacBook Pro is aangesloten. Wanneer ik OSX Lion (en Snow Leopard ervoor) opstart, zou ik een Drobo-pictogram op het bureaublad krijgen. Het pictogram ziet eruit als een glanzende afbeelding van een Drobo met het funky blauwe en groene licht.

Na een tijdje verandert het pictogram in een generiek USB-stationpictogram met een tijdmachine-logo erop. Is er een manier om het als een drobo-pictogram te laten blijven, ondanks dat het een reservekopie van Time Machine is?

0

2 antwoord

Er is een eenvoudige oplossing, maar het is niet zo elegant. U kunt het standaardpictogram dat wordt gebruikt voor tijdmachineschijven wijzigen in het pictogram dat wordt gebruikt voor uw drobo-schijf. Dit kan gedaan worden door het volumepictogram van de tijdmachine van het systeem uit te wisselen in:

/System/Library/CoreServices/SystemIcons.bundle/Contents/Resources

Opmerking: dit zal alleen een elegante oplossing zijn als de Drobo de enige tijdschijf is die u voor die machine gebruikt. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van het originele Time Machine-pictogram, alleen als u dit in de toekomst opnieuw wilt.

1
toegevoegd
ik denk dat als je gewoon het icoon van de drobo verwijdert door het aan te pakken en dan op delete te drukken en het dan weer in te plakken, zou het ook goed moeten zijn
toegevoegd de auteur Mike, de bron
Ugh. Jammer dat het niet meer configureerbaar is. Dankje voor het antwoord!
toegevoegd de auteur Andy, de bron

De volgende oplossing werkte voor mij:

  1. maak een nieuwe map op uw bureaublad (elke naam is goed)
  2. schakel tijdmachine uit (niet noodzakelijk, maar koopt u tijd als u tijdens de netstap wegloopt van de computer)
  3. start de computer opnieuw op
  4. bij het opstarten is het drobo-pictogram nog niet gewijzigd in het tijdmachine-pictogram
  5. klik met de rechtermuisknop op drobo, klik op info ophalen
  6. klik met de rechtermuisknop op het kleine drobo-pictogram boven aan het infopaneel en druk op Cmd + C om te kopiƫren
  7. klik met de rechtermuisknop op de gemaakte map, klik op het pictogram met de kleine map boven aan het infopaneel en druk op Cmd + V om te plakken. je zou nu een drobo-icoontje moeten hebben dat die map representeert
  8. herstart tijdmachine en voer een back-up uit. hierdoor wordt uw drobo-pictogram naar het tijdmachine-pictogram weergegeven
  9. kopieer icoon van gemaakte map terug naar drobo op dezelfde manier als hierboven.
  10. het pictogram zou nu moeten 'plakken'

Je kunt de tijdelijke map verwijderen, of beter nog ergens plakken, voor het geval je hem later nog een keer moet gebruiken.

Ik hoop dat dit voor jou werkt zoals het voor mij is!

0
toegevoegd