Hoe kan ik het PRAM opnieuw instellen als de herstelmodus de PRAM-opdracht negeert?

Lion uses the + R to boot into recovery mode. Resetting the PRAM in anything less than 10.7 was + + P + R.

De herstelmodus lijkt nu de PRAM-opdracht te overschrijven. Weet iemand of er een nieuwe manier is om het PRAM opnieuw in te stellen nu Lion is geïnstalleerd?

3
Het is een kwestie van timing. U moet deze toets onmiddellijk indrukken na het inschakelen. Als je te lang wacht, is de bootloader al actief, waarbij Cmd + R wordt gebruikt voor de herstelfunctie.
toegevoegd de auteur user7090, de bron
Als u de optie hebt, probeert u een (ander) extern, bedraad toetsenbord. Als de sneltoets voor het opnieuw instellen van PRAM werkt, is het misschien iets met het originele toetsenbord?
toegevoegd de auteur Zonker.in.Geneva, de bron

3 antwoord

Nate, PRAM reset werkt niet omdat u Password Firmware Protection inschakelt. Schakel het uit en P + R + Option + Command werkt.

3
toegevoegd

Het resetten van het PRAM werkt op dezelfde manier als altijd. Dit is een functie van de hardware - niet van het besturingssysteem. Waarom denk je dat het niet meer werkt? (getest op Macbook, Mac Mini).

2
toegevoegd
Ik heb het vier keer geprobeerd op de MacBook van mijn vrouw en het is elke keer in de herstelmodus opgestart.
toegevoegd de auteur Nick Bedford, de bron

Of ze heeft iets op het toetsenbord gemorst en de Shift-toets vertelt de computer dat het ingedrukt wordt gehouden, dus ongeacht wat, zal het opstarten naar de herstelmodus. Ik werk voor een appelspecialist en zie het de hele tijd.

1
toegevoegd