Kan de vinder mp3-geluidsbestandlabels als artiest bewerken?

Hoe kan ik de artiest van meerdere geselecteerde mp3-bestanden in de vinder veranderen?

Net als in Windows kunnen we meerdere mp3-bestanden selecteren en de artiest van alle geselecteerde bestanden in eigenschappen wijzigen.

13

7 antwoord

Finder heeft niet de slimheid om dit te veranderen - maar de vinder heeft een dienstenmenu waarmee u een aangepaste automatordienst kunt maken die het proces kan helpen automatiseren.

Je kunt een dialoogvenster openen om de naam van de artiest te krijgen, het op te slaan, de nummers naar iTunes te importeren en de artiest (en/of veel van de andere tags) in te stellen

Dit is een leuke manier om de automator te leren als het je interesseert, maar Finder zal het schrijven van de mp3-tags niet doen. iTunes wordt gestart en voert het schrijven uit zodra de vinder het bestand (en) afgeeft en de naam van de variabele de tekenreeks van de artiest in iTunes opslaat.

enter image description here

9
toegevoegd
U zegt dat deze Automator-workflow gebruikt iTunes wordt gebruikt om de waarde van de ID3-tags van MP3 te wijzigen. Misschien is het beter om uw workflowidee te combineren met de ID3-tageditors die worden voorgesteld in het geaccepteerde antwoord. Op die manier kan de werkstroom de editor-app openen (of misschien niet volledig openen, als deze op de achtergrond kan worden uitgevoerd), de wijzigingen doorvoeren en vervolgens afsluiten. Het zou niet nodig zijn om de hele iTunes-app op te starten of de tracks in de bibliotheek te importeren. De workflow kan ook een shell-gebaseerde ID3-tageditor gebruiken.
toegevoegd de auteur roosteronacid, de bron
Ja inderdaad - dit houdt in dat de nummers worden geïmporteerd en je zult deze nummers moeten beheren/verwijderen. Dat is een groot nadeel van het gebruik van de aangeboden tools en een mooi voordeel van de tools die bedoeld zijn om de tags gewoon op hun plaats te bewerken.
toegevoegd de auteur Oskar, de bron
Uw script gebruikt een import in de iTunes-stap. Zal dit geen aanleiding geven tot ongewenste neveneffecten als b.v. iTunes is ingesteld om de bibliotheek automatisch te beheren?
toegevoegd de auteur TheoJones, de bron

iTunes kan dit gemakkelijk voor u doen. Je kunt het niet in de Finder doen, dus doe het in plaats daarvan in iTunes. U hebt geen programma van derden nodig. Deze methode werkt zowel voor iTunes op Macintosh als voor iTunes op Windows.

1) Selecteer meerdere bestanden

enter image description here

2) Klik met de rechtermuisknop of houd Control ingedrukt en selecteer "Info ophalen"

enter image description here

3) Read the dialog box and click "Yes". enter image description here

4) In this dialog, any change you make will impact all the multiple files you selected. Click OK when you are done. enter image description here

8
toegevoegd
Heel leuke uitleg, maar ik wilde het doen via Finder. Dank je.
toegevoegd de auteur dorserg, de bron
Het definitieve antwoord is dan: Nee. De Apple Macintosh Finder biedt geen mogelijkheid om ID3-tags te bewerken. Daarom moet je een andere manier vinden om dit te doen.
toegevoegd de auteur Markus Mikkolainen, de bron
Mijn punt, cloudlight, is dat de Apple Mac OS X Finder niet precies dezelfde functies biedt als de Explorer in Windows Vista. Voor sommige dingen op de Mac heb je andere apps of hulpprogramma's nodig. Er zijn ook een aantal dingen die zijn ingebouwd in de Mac, die ook niet door Microsoft Windows kunnen worden gedaan.
toegevoegd de auteur Markus Mikkolainen, de bron

Ik ben 99% zeker dat Finder geen tags kan wijzigen. Controleer hier gratis ID3-editors.

7
toegevoegd
Dit is correct (ik sta garant voor de laatste kans van 1%) - het mp3-bestandsformaat sluit de artiestinformatie in en hoewel de vinder quicklook gebruikt om die informatie te tonen, is het net zo onwillig om in een mp3 te bewerken als om binnen een bewerking te bewerken Excel spreadsheet. Je hebt een tool nodig die die bestanden kan lezen/schrijven en gelukkig zijn er duizenden.
toegevoegd de auteur Oskar, de bron
Ik dacht zo ... Bedankt voor de bevestiging !! :-)
toegevoegd de auteur Alexis L., de bron

Voor de rest van de answerers hier doet Finder (vanaf El Capitan) dit niet. Voor diegenen die op zoek zijn naar een gratis, op terminals gebaseerde oplossing, ben ik aangekomen bij id3v2 waarnaar wordt verwezen in een Linux-forum dat ik gemakkelijk te gebruiken vond. Installatie met HomeBrew was ook gemakkelijk genoeg.

Installatie

Via HomeBrew - Update HomeBrew en installeer opdrachten

brew update && brew install id3v2

Voorbeeldgebruik

Change Artist to Prince

id3v2 -a "Prince" 01\ Wow.mp3

Change Title to Wow

id3v2 -t "Wow" 01\ Wow.mp3
3
toegevoegd

In iTunes kun je een veld (artiest, album, ...) van meerdere mp3-bestanden tegelijk wijzigen.

Als je iTunes niet wilt gebruiken (wat is het alternatief voor OSX?), Dan denk ik dat je een speciale editor moet gebruiken (zoals ID3-editor ) om dit te doen.

2
toegevoegd

Een zeer eenvoudige manier is om VLC Media Player te gebruiken.

Klik met de rechtermuisknop in het nummer en klik in Media-informatie ...

enter image description here

enter image description here

Het slaat automatisch op naar het bestand.

0
toegevoegd

As Wheat said it before, it's not possible to do it directly in the Finder.
The closer (UX wise) you can get is doing it via a Finder plugin such as MP3-Info freeware (see screencast).

0
toegevoegd