Hoe mappen op een Windows-draagbare schijf te verbergen wanneer bekeken op mac os x

Ik heb een draagbare schijf met NTFS-indeling en gebruik deze om mijn persoonlijke gegevens in Windows XP te bewaren. Onlangs heb ik het verbonden met Macbook en vond dat de mappen die ik "verborgen" in Windows heb ingesteld nog steeds kunnen worden bekeken en gelezen in mac os x. Wat kan ik doen om deze mappen te verbergen in Mac OS X? Ik wil ook dat deze mappen nog steeds worden verborgen als de schijf is aangesloten op andere Macs.

2
Wat doe je precies om deze bestanden te "verbergen"? Gebruikt u het verborgen kenmerk NTFS voor de bestanden, de mappen die de bestanden bevatten of iets anders?
toegevoegd de auteur Oskar, de bron

3 antwoord

Er zijn twee manieren die ik ken.

U kunt de mapnaam starten met een ".", Zoals in ".folder". Hierdoor worden ze op elke Mac verborgen, hoewel andere Windows ze kunnen zien.

Of u kunt de opdracht Terminal "chflags hidden ~/Documents/folder" gebruiken en die plaats vervangen door het pad naar de map die u wilt verbergen. Maar ik denk niet dat dit ze zou verbergen als ze met een andere Mac zijn verbonden.

Misschien wilt u een encryptieservice zoals TrueCrypt gebruiken.

3
toegevoegd
verborgen chflag is afhankelijk van HFS + -bestandssysteemopslag en wordt niet transparant toegewezen aan verborgen attributen van NTFS. Jouw . suggestie is het enige werkbare alternatief.
toegevoegd de auteur Oskar, de bron
Oh, dat is jammer.
toegevoegd de auteur nico, de bron

Het simpele antwoord is dat Macs NTFS-schijven zullen lezen sinds Mac OS X 10.3 Panther en later.

Het standaardgedrag verbergt geen bestanden die door NTFS als "verborgen" zijn gemarkeerd. In theorie zou je kunnen proberen software te installeren op al je macs om ervoor te zorgen dat ze dit verborgen kenmerk respecteren ( Tuxera maakt dergelijke software)

Hetzelfde probleem zal optreden wanneer u uw "verborgen" bestanden naar Linux of Unix brengt

Dit soort 'beveiliging door obscuriteit' kan handig zijn om iets uit het zicht te verwijderen, maar u moet deze bestanden sterker coderen om ze te verbergen voor andere besturingssystemen die zich niet houden aan de Windows-conventie om bepaalde bestanden niet weer te geven.

Macs have the same problem - the hidden attribute for HFS+ filesystems doesn't translate to other OS. Macs do follow the Unix convention to automatically "hide" files that start with a .

Misschien zou u uw bestanden kunnen hernoemen om met een te beginnen. en ook doen wat je momenteel doet om ze verborgen te houden op NTFS.

Dat zou ze zowel op Macs als op Windows verborgen houden.

2
toegevoegd

De eenvoudigste manier zou zijn om een ​​punt (. ) aan de voorkant van de bestandsnaam toe te voegen - dit zal het in de Finder verbergen.

Je zou dit ook in terminal kunnen uitvoeren: chflags hidden path/to/file , maar ik weet niet zeker of dit op een NTFS-geformatteerd volume zal werken, omdat ik het nog niet heb geprobeerd.

1
toegevoegd
Het verborgen kenmerk NTFS is niet gelijk aan of toegewezen aan het verborgen HFS-kenmerk, dus ook al werkt dat goed voor het "verbergen" van een bestand dat zich op een HFS + -volume bevindt, het vertaalt zich niet naar bestanden op NTFS-volumes.
toegevoegd de auteur Oskar, de bron
Bedankt voor het verduidelijken van dit - ik dacht dat het niet zou werken, maar was het niet 100% zeker.
toegevoegd de auteur theosophe74, de bron