Het .dmg-bestand voor OS X Lion verkrijgen op een nieuwe MacBook Pro waarop Lion vooraf is geïnstalleerd

Ik heb onlangs een nieuwe MacBook Pro met Lion voorgeïnstalleerd gekocht. Ik sta op het punt de harde schijf te vervangen en ik wilde het Lion-installatieprogramma op dvd branden, zodat ik OS X op de nieuwe HDD kon installeren. Alle instructies die ik heb gevonden voor het maken van een Lion-opstartschijf, gaan er echter vanuit dat je Lion hebt gekocht en gedownload in de App Store. Is het op mijn nieuwe computer mogelijk om het .dmg-bestand te krijgen en het te branden zodat ik Lion op mijn nieuwe SSD opnieuw kan installeren?

Als dit niet mogelijk is, wat is dan de aanbevolen aanpak?

1

3 antwoord

Helaas bevat Apple geen Lion-installatieschijf in de verpakking met de nieuwe Macs en ook niet om deze te downloaden.

Ze hebben zojuist Lion Recovery Disk Assistant vrijgegeven, waarmee je een herstelschijf kunt maken van een externe schijf. harde schijf, die u kunt gebruiken om de bestaande installatie te herstellen of een nieuwe installatie uit te voeren.

3
toegevoegd
Ik heb de Lion Recovery Disk Assistant uitgevoerd en het werkte probleemloos. Het leuke: ik kon het uitvoeren vanaf een USB-stick van 1 GB. Bedankt voor de aanwijzer.
toegevoegd de auteur Gaelan Timm, de bron

Ik geloof dat Lion tijdens de installatie een kleine, onzichtbare herstelpartitie maakt en dat daar een kopie van de installatie dmg is verborgen (waarschijnlijk binnen de Install.app-bundel). Ik heb dit zelf niet uitgegraven, maar het kan geen kwaad om te kijken.

0
toegevoegd
De Recovery HD-partitie bevat niet zelf de installer-image, maar je kunt het gewoon downloaden vanuit de herstelmodus en installeren. Je zult niet in staat zijn om de schijfkopie te krijgen die in dat geval is gedownload, maar het is de manier om opnieuw te installeren.
toegevoegd de auteur Corbin, de bron

Schakel de MacBook Pro in en houd de Alt-toets ingedrukt. Selecteer uw Wi-Fi-netwerk in de vervolgkeuzelijst en voer op verzoek een wachtwoord in. Eenmaal verbonden zou u een Internet Recovery-optie moeten zien (getest op mijn nieuwe MacBook Air).

Als je deze optie niet ziet, denk ik dat de Lion-verzending MacBook Pro's deze functie niet hebben en je de nieuwe Lion Recovery Disk Assistant moet gebruiken die een herstelpartitie kan maken op geschikte externe media waarop je kunt opstarten en opnieuw kunt installeren Leeuw van:

http://support.apple.com/kb/DL1433

0
toegevoegd
Een schande want het is vrij handig en werkt relatief goed. Ongeacht of ik de assistent noemde voor het geval dat.
toegevoegd de auteur Dan McGrath, de bron
De Macbook Pro's worden niet geleverd met de functie Internet Restore. Op dit moment is dit beperkt tot de nieuwe Macbook Air en de Mac Mini, die blijkbaar iets hebben in hun firmware waarmee ze dit kunnen doen. De Recovery Disk Assistant stelt hem in feite in staat om te doen wat hij moet doen.
toegevoegd de auteur Corbin, de bron