Lion installeren op nieuwe SSD op MBP 2009

Ik heb een MBP medio 2009 en ik loop Snow Leopard op een harde schijf van 500 gb (de originele mac HDD is overleden). Ik denk erover om een ​​240 Gb SSD te krijgen en een nieuwe Lion-installatie uit te voeren.

Wat zijn de juiste stappen om het op gang te krijgen? Merk op dat ik mijn oude gegevens niet hoef te verplaatsen en de voorkeur geeft aan een "schone" leeuw en geen upgrade.

1

2 antwoord

Per Patrick's antwoord (hierboven).

Voor al die mensen die al hun gegevens en apps willen overdragen NA het doen van een schone Lion-installatie, zou je het volgende kunnen doen:

  1. maak een momentopname van uw bestaande schijf met behulp van Carbon Copy Cloner of SuperDuper .

  2. zorg ervoor dat uw externe schijf met uw "momentopname" is aangesloten en start uw mac opnieuw op

  3. Houd tijdens het opstartproces de alt/option-toets ingedrukt als je de "bong" -ruis hoort.

  4. selecteer het externe station en bevestig dat u kunt opstarten met behulp van de "momentopname" van het externe station, voor het geval u terug moet naar een werkende opstartsituatie.

  5. op dit punt (terwijl u nog steeds bent opgestart vanaf uw externe schijf), kunt u nu "Schijfhulpprogramma" activeren en een lege partitie op uw interne schijf verwijderen en vervolgens opnieuw maken.

  6. start nu opnieuw op en gebruik de opstartbare USB Lion-drive (zoals per Patrick's link in het antwoord van Patrick hierboven).

  7. Voer de installatie van een schone Lion OSX-installatie uit

  8. Nadat u het opnieuw opgestart hebt naar een schone Lion-installatie, sluit u nu uw externe schijf aan met uw "momentopname" van uw Snow Leopard (of Leopard of Tiger) die u in stap 1 hebt gemaakt.

  9. voer de Lion "Migratie-assistent" uit en vink aan welke gebruikersaccounts en gegevens en applicaties u wilt overdragen naar uw schone Lion-installatie.

  10. Geniet van een schone Lion OSX-installatie met al uw muisvoorkeuren, bureaubladachtergronden, applicaties en gebruikersgegevens die worden overgebracht.

(Merk op dat dit je schone Lion niet "vies" maakt, omdat al je oude APE-hacks etc niet worden overgedragen via "migratieassistent").

2
toegevoegd

Maak een back-up naar een externe schijf en uw eigen OS X Lion-installatie-dvd of USB-schijf branden terwijl u Snow Leopard gebruikt. Wijzig de HDD's en installeer vanaf de USB. U kunt een externe case voor de oude HDD krijgen om toegang te krijgen tot uw gegevens.

0
toegevoegd