schetsmatige e-mail van apple/itunes

ik heb onlangs net een upgrade uitgevoerd naar osx lion (30 juli hier). Vandaag ontving ik zojuist een ontvangstbewijs van itunes van mijn aankoop met de ontvangstdatum van 01/08/11.

Ik heb gelezen over terugkerende kosten van Apple hierover, maar niet voor creditcard (ik denk dat het probleem was paypal). Ik heb meteen mijn account gecontroleerd en er was natuurlijk maar 1 aankoop.

Ik ben echter nog steeds paranoïde. Ik ben in de Filippijnen en ik zou hun VS-nummer niet willen bellen (misschien alleen als laatste redmiddel). Was dit gewoon een kwestie van de ontvangstmail die een week te laat was? of is het een echte dubbele lading?

1

4 antwoord

Apple vertraagt ​​het opladen van kaarten voor aankopen in de App Store/iTunes en vandaar e-mailbevestigingen. Ze doen dit, dus hoeven ze uw kaart niet meerdere keren in rekening te brengen als u toevallig een heleboel dingen dicht bij elkaar koopt, zodat ze geen verwerkingskosten hoeven te betalen.

Ik kocht Lion op 20 juli en ontving pas op de 25e een e-mailbevestiging, en die bevestiging vermeldde de ontvangstdatum als 22 juli.

3
toegevoegd
Ik kan ook zeggen dat de vertraging gemakkelijk een week duurt - zelfs als ze geen grote snafu hadden - ik zou niet twijfelen dat ze elk met de hand hebben gecontroleerd of er een lus was die iemand meer dan eens oplaadde.
toegevoegd de auteur Oskar, de bron
ik zou dit graag geloven, hoewel ik het nog steeds sceptisch vind. heb je een betrouwbare link/bron/wat moet je deze claim steunen? zo ja, post alsjeblieft dus ik kan dit accepteren :)
toegevoegd de auteur thanks_in_advance, de bron

Ik kan niet bevestigen dat het geen phishing-poging is, maar ik heb twee dagen geleden (de 8e) een upgrade naar Lion uitgevoerd en ik heb nog steeds geen e-mail ontvangen waarin mijn aankoop wordt bevestigd, wat meestal het geval is wanneer ik een aankoop doe in de AppStore. Bevestigingsmails zijn altijd een paar dagen na aankoop voor mij geweest en ik ben nooit dubbel belast (ik was ook de eerste paar keer bezorgd en controleer mijn bankrekeningen meerdere keren), dus vanuit mijn ervaring zou je het goed moeten doen, tenzij je ontvang een tweede aankoopmail zoals Paul aangaf.

2
toegevoegd

Heb je een e-mail met een ontvangstbewijs ontvangen, of twee? Als je er slechts één hebt ontvangen en je bent maar één keer in rekening gebracht, dan zou ik heel verleid zijn om er geen zorgen over te maken. Houd uw kaartafschriften in de gaten om ervoor te zorgen dat u niet dubbel wordt gefactureerd.

Als u twee e-mails met ontvangstbevestigingen ontving, belde ik Apple.

Hoewel ik een vertraging van één week niet kan bevestigen, kan ik zeker een vertraging van enkele dagen bevestigen, en ik kon gemakkelijk geloven dat de winkel erg druk was tijdens de lancering van Lion, wat leidde tot extra vertragingen in de facturering en ontvangsten.

1
toegevoegd

Helaas kan dit een phishing-poging zijn - er zijn geen 'terugkerende kosten' in de winkel - u krijgt de aankoopkosten als u deze maakt. Ik veronderstel dat sommige app-aankopen gebaseerd zijn op abonnementen, maar zeker niet op Lion.

Als u twijfels hebt, stuur het dan door naar [email protected] en gebruik hun website om direct om hulp voor facturering te vragen. Je zult je waarschijnlijk op je gemak voelen en die boodschap kunnen rotzooien.

http://www.apple.com/support/itunes/

Klik op iTunes Store-account en facturering en vervolgens op Factureringsaanvragen en maak gratis een e-mailbericht.

enter image description here

0
toegevoegd
Ik denk dat de vragensteller refereerde aan dit verhaal van Apple die 122 keer iemand aanrekent voor Lion. Er waren een paar andere rapporten van klanten die meerdere keren in rekening werden gebracht. Apple begon een paar dagen geleden met het terugbetalen van die klanten.
toegevoegd de auteur nico, de bron
ja ik denk dat dat het was. het zag er uit als een officiële e-mail omdat het de juiste transactie-id had, het leek gewoon raar dat ik de bon een week nadat ik het had gekocht kreeg.
toegevoegd de auteur thanks_in_advance, de bron