Inhoudseditor voor Client

Ik heb een website gemaakt voor een klant van mij. Het is gecodeerd in ASP.NET met C# en gehost op GoDaddy. Ze vereist dat deze website dagelijks door haar wordt bijgewerkt. Deze client heeft echter heel weinig kennis over hoe HTML of tekst in een site kan worden bewerkt. Ik wil het niet elke keer dat ze een update op de site wil bewerken.

Wat is de beste oplossing voor mijn probleem? Ik heb Content Management Systems opgezocht, maar ik ben een beetje in de war door wat het precies doet op het gebied van codering en het beheer van de bestaande site. Moet ik de hele site opnieuw formatteren om de 'sjablonen' van het CMS te kunnen volgen? Zou het beter zijn als ik mijn eigen back-end panel voor haar zou ontwerpen om de inhoud te bewerken (dit zou uiteraard veel werk vergen)?

0

1 antwoord

Als je een website wilt houden die je helemaal opnieuw ontwikkelt, zou ik de HtmlEditor van de AjaxControlToolkit of een soortgelijk besturingselement, en sla de html-inhoud op in de database.

Bij het uitvoeren van de html van de database naar de clientpagina's, zou ik ervoor zorgen dat ik de Microsoft Anti-Cross Site Scripting Library om de html te ontsmetten met behulp van de GetHtmlFragment() -functie (omdat deze is getagd met asp.net). Het is eigenlijk niet zo veel werk als je de database correct ontwerpt en als je de vaardigheden hebt.

CMS-systemen zijn (proberen niet te simplificeren) hele websites die al zijn gebouwd en mensen toestaan ​​om de inhoud te bewerken met behulp van ingebouwde functionaliteit voor het bewerken van inhoud. Ze variëren in functionaliteit en uitbreidbaarheid van een "Je krijgt wat je krijgt en er is heel weinig wat je kunt veranderen" tot "Je kunt het helemaal veranderen en je eigen modules kopen of bouwen om de functionaliteit uit te breiden." Er zijn veel goede dingen die er zijn, sommige gratis en een beetje duur.

0
toegevoegd
Je hebt gelijk; Ik denk dat ik gewoon lui ben. Ik bleef maar bij mezelf denken dat er een betere manier moest zijn: p. Bedankt David, ik waardeer je advies.
toegevoegd de auteur Kevin M., de bron