Omgaan met stagemeester die mijn capaciteiten onderschat

Ik ben een bachelorstudent die een jaar lang vrijwillig stage liep op mijn afdeling.

Zonder in details te treden, ben ik een trainee in het lab waar programmeerlessen worden gehouden met veel computers die beschikbaar zijn voor de studenten (Teaching Lab).

Het grootste probleem van zorg is dat mijn supervisor, die toevallig ook de beheerder van het laboratorium is, niet lijkt te geloven in mijn mogelijkheden en mijn intelligentie onderschat, wat ik niet kan begrijpen waarom.

Toen ik me aanmeldde voor de stage diende ik mijn cv in, gevolgd door een kort interview van de universiteit. Ik kan zeggen dat ik de baan gemakkelijk heb gekregen, voornamelijk vanwege mijn achtergrond.

Ik hoopte dat ik aan iets productiefs zou werken, zoals een onderzoeksproject. Integendeel, mijn leidinggevende lijkt erg lui en wijst mij voortdurend taken toe (schoonmaken, zijn persoonlijke postbode op de universiteit zijn enz.).

In het begin, toen hij erachter kwam dat ik me verveelde, stelde hij voor om wat standaard HTML te bestuderen (Feit is dat ik enige tijd geleden als professionele webontwikkelaar heb gewerkt!). Als ik antwoord dat de taken die hij voor me doet gemakkelijk zijn, wordt hij boos en probeert hij me verkeerd te krijgen, zodat hij kan laten zien dat ik geen idee heb waar ik het over heb.

Professoren die me eerder kenden en het lab bezochten, vroegen mijn supervisor mij enige motivatie te bieden voor uitgebreide bibliografie en wat meer productief leren. Hij antwoordde dat als ik de juiste basis heb, we kunnen onderhandelen voor iets productiever! (Toch heeft hij maar één paper, 20 jaar geleden gepubliceerd).

Wat zijn jouw meningen hierover? Ik stond op het punt me terug te trekken vanwege verveling, maar ik heb nog maar een paar maanden over. Moet ik met een professor over dit onderwerp praten? Verwacht ik te veel of ben ik overgekwalificeerd?

6
@Nickolas Ik zei niet dat het een verspilling van tijd was omdat het een onbetaalde stage was. Het waren niet-gerelateerde uitspraken/observaties. Mijn punt was, als die dingen waar zijn, waarom dan blijven?
toegevoegd de auteur sestocker, de bron
"Ik heb nog maar een paar maanden over." Dat klinkt als nogal veel tijd voor mij. Hoeveel uur per week werk je aan deze baan?
toegevoegd de auteur sestocker, de bron
Dus ongeveer 100-130 uur. Niet een enorme hoeveelheid tijd, maar niet niets. Ik denk dat het de vraag is of er redenen zijn om het uit te stellen. Vermijd het om iemand of iemand die je niet van streek wil maken te oversturen?
toegevoegd de auteur sestocker, de bron
Als dit een onbetaalde stage is en tijdverspilling is (als ik je goed begrijp), wat zijn dan de redenen om niet alleen te stoppen?
toegevoegd de auteur sestocker, de bron
Dus je bevindt je in de linkerbovenhoek , hè?
toegevoegd de auteur Steve K, de bron
probeert me verkeerd te krijgen, zodat hij kan laten zien dat ik geen idee heb waar ik het over heb , is het hem gelukt?
toegevoegd de auteur ipso, de bron
@ ff524 - Het leek hier te passen vanwege "ik wilde me terugtrekken vanwege verveling." Verveling is een emotie en het OP vroeg om advies over die emotie.
toegevoegd de auteur aparente001, de bron
@ ff524 - Nou, ik ben het daar niet mee eens, omdat het OP schreef: "Ik wilde me terugtrekken vanwege verveling", maar je hebt meer ervaring met het instellen van tags, dus ik zal je beslissing respecteren. Dit probleem is niet erg belangrijk voor mij, dus ik vind het niet erg om je te laten beslissen (ook al ben ik het daar niet mee eens).
toegevoegd de auteur aparente001, de bron
@ aparente001 het belangrijkste punt van de vraag is de supervisor, niet de verveling. Tags moeten het belangrijkste punt van de vraag beschrijven.
toegevoegd de auteur Beri, de bron
@ aparente001 Pas emotionele reacties op een vraag alleen toe als deze expliciet vraagt ​​naar het omgaan met een < i> emotie , niet alleen over het omgaan met een situatie die gepaard kan gaan met enige emotie.
toegevoegd de auteur Beri, de bron
@FaheemMitha Er is nog ongeveer anderhalve maand over. Ik begon ongeveer 7 maanden geleden. Ik werk elke dag ongeveer 3 uur.
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron
@FaheemMitha Ik denk dat ik maar weinig tijd heb totdat ik klaar ben.
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron
@scaahu Ik probeer onmogelijke te lijken, zodat ik geen geschil zal initiëren
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron
@FaheemMitha door te zeggen dat het een onbetaalde stage is, bedoel ik dat het geen deel uitmaakt van mijn studie! Het is iets dat ik doe om "ervaring" te krijgen.
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron

3 antwoord

Ik zeg dit niet lichtvaardig, maar gezien alles wat je hebt gezegd: Ik vind dat je waarschijnlijk moet stoppen met de stage, of op zijn minst het vooruitzicht van dat moet presenteren aan je leidinggevende .

Enkele belangrijke punten:

1) U zegt dat het een "vrijwillige stage" is. Welnu, alle academische stages zijn vrijwillig (hoop ik!), Dus ik denk dat je bedoelt dat je een vrijwilliger bent, d.w.z. onbetaald. [ Toegevoegd : ik heb dit zojuist opgezocht en blijkbaar is deze uitdrukking heel gewoon in delen van de Engelstalige wereld buiten Noord-Amerika. Sorry.]

2) U schreef

Ik hoopte dat ik aan iets productiefs zou werken, zoals een onderzoeksproject.

Dat is een zeer redelijke verwachting voor een vrijwilligersstage. De parameters van de taak lijken echter heel verschillend:

Ik ben een trainee in het lab waar programmeerlessen worden gehouden met veel computers die beschikbaar zijn voor de studenten.

Maar dat klopt helemaal niet met onderzoek: het klinkt alsof je in een leslab zit, en niet in een onderzoekslaboratorium. Als je de training zou doen, zou je een soort van TA zijn ... zonder te betalen. Helaas:

Integendeel, mijn supervisor ... wijst mij voortdurend taken toe (schoonmaken, zijn persoonlijke postbode zijn op de universiteit, enz.).

Het is zeer redelijk om een ​​laboratoriumruimte op te ruimen na gebruik . In mijn tak van de academische wereld tenminste (Noord-Amerika) is opruimen na andere mensen een betaalde baan, geen onderdeel van een stage. Evenzo is postbezorging het soort waarvoor iemand gewoonlijk een uurloon krijgt. Als je iets van dit en iets van iets anders doet, is het misschien goed als iets anders bijzonder aantrekkelijk en lonend was. Maar aangezien u dat niet bent, klinkt het alsof u gewoon wordt uitgebuit. Ik zou me zeker zo voelen als ik jou was.

Toch heeft hij maar één paper, 20 jaar geleden gepubliceerd.

Yikes. Dus de professor is waarschijnlijk niet eens onderzoeksactief , of tenminste niet op het niveau dat nodig is om aannemelijk te maken dat hij het hoofd is van een of ander onderzoeksteam. Hij is geen goede keuze om toezicht te houden op je onderzoek. Met het oog op al het andere dat je hebt gezegd, ben ik bang dat het waarschijnlijk lijkt dat het bedrijf over je "goede basis" - vooral in de context van zijn opzettelijke onwetendheid over de vaardigheden die je al hebt - gewoon is een excuus.

Ik zou naar deze professor gaan en zeggen dat er een misverstand is geweest. Je dacht dat je betrokken raakte bij een onderzoeksstage, en omdat het niet zo is uitgewerkt, zou je het op prijs willen stellen. Als hij van gedachten wil veranderen, laat hem dan niet alleen het vooruitzicht van toekomstig onderzoek noemen "wanneer je er klaar voor bent", maar zoek ook onderzoek op waar je meteen mee aan de slag kunt.

Het zou ook goed zijn om te praten met ten minste één van de andere docenten die u hebt genoemd. Ik weet niet waar je vandaan komt, dus het is mogelijk dat je lokale academische cultuur heel anders is dan de mijne. Maar tenzij je erachter komt dat het een grote fout zou zijn om je stage te beëindigen, denk ik dat je op dat resultaat zou moeten letten.

24
toegevoegd
@Nickolas: Het is geen big deal, maar ik interpreteerde "vrijwilligerswerk" in de betekenis dat je niet verplicht bent om het te doen. Het wordt niet gebruikt - althans niet in mijn deel van de Engelssprekende wereld - om onbetaald aan te geven. Maar ik heb het net opgezocht, en je terminologie wordt ook door sommigen gebruikt: usingenglish.com/forum/threads/… . Toch kan het geen kwaad om je post te bewerken om dit te verduidelijken.
toegevoegd de auteur Pete L. Clark, de bron
@ Nikolas: Krijg je er voor betaald?
toegevoegd de auteur Pete L. Clark, de bron
Door 'vrijwillige stage' te zeggen, bedoel ik dat het geen stage in de zin van werken is voordat ik een diploma heb behaald om ervaring op te doen. Het maakt geen deel uit van mijn studie!
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron
Zoals ik al zei in mijn vraag, nee. Het is vrijwillig.
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron

Je relatie is verworden tot wederzijdse provocatie, zo klinkt het. Geen gezonde situatie. Probeer er gewoon zo gracieus mogelijk uit te komen. Als je wordt betaald, is het misschien iets anders. Maar in een onbetaalde stage - nou, het is redelijk dat je jezelf tot op zekere hoogte bruikbaar maakt; maar je zou moeten leren en groeien.

Wellicht wilt u lezen wat de Amerikaanse overheid van mening is dat de definitie van een onbetaalde stage als volgt is:

  1. De stage, ook al omvat deze de feitelijke werking van de faciliteiten van de werkgever, lijkt op een opleiding die zou zijn gegeven in een educatieve omgeving;
  2. De stage-ervaring is ten behoeve van de stagiair;
  3. De stagiair verplaatst geen gewone werknemers, maar werkt onder nauw toezicht op bestaand personeel;
  4. De werkgever die de training verzorgt, is niet onmiddellijk afkomstig voordeel van de activiteiten van de stagiair; en bij gelegenheid zijn operaties kunnen daadwerkelijk worden belemmerd.

See http://www.dol.gov/whd/regs/compliance/whdfs71.htm


Bewerk

Moet ik met een professor over dit onderwerp praten?

Ja, dat is prima, zolang je kunt voorkomen dat je zeurt of klaagt. Als je het punt rustig over het probleem hebt gepraat, is het beter om zo snel mogelijk te vertrekken.

5
toegevoegd
Ik ben het met uw antwoord eens, en ik ben er vrij zeker van dat mijn arbeidsrechten worden uitgebuit!
toegevoegd de auteur Rrjrjtlokrthjji, de bron

Hoewel je situatie lastig is, klinkt het uit je beschrijving dat je een beetje een ego hebt dat je niet helpt.

Een zekere oplossing voor het probleem is om uw acties voor u te laten spreken .

Probeer bijvoorbeeld uw vaardigheden op het gebied van webontwikkeling toe te passen wanneer uw leidinggevende iets verwacht in HTML. Probeer te laten zien hoe zorgvuldig je bent als je karweitjes krijgt (ik weet dat het saai kan worden, maar misschien sta je in zijn ogen als je op een indrukwekkende manier klusjes doet). Zoek uit wat hij doet en heeft gedaan in het recente verleden en kijk of je iets kunt doen dat zijn werk helpt.

1
toegevoegd
@Ketan Bedankt voor het verduidelijken. Dit klinkt positief en ondersteunend!
toegevoegd de auteur aparente001, de bron
@Ketan Wat me stoort aan je antwoord is dat je het OP de schuld lijkt te geven voor de onhoudbare situatie waarin hij zich bevindt. Een stage, vooral een niet-betaalde, is per definitie verondersteld voornamelijk te gaan groeien in iemands veld, door deel te nemen aan een aantal praktische activiteiten in de echte wereld .... Let op, we weten dat de klusjes routine zijn omdat het OP schreef: "wijst voortdurend taken toe."
toegevoegd de auteur aparente001, de bron
Ego? Recent verleden? Bedoel je minder dan 20 jaar geleden?
toegevoegd de auteur aparente001, de bron
@ aparente001 Met ego bedoel ik een gevoel van onderbenut worden. In mijn ervaring doen mensen vrij vaak werk dat onder hun vaardigheidsniveaus ligt, gewoon omdat het werk gedaan moet worden. David Richerby, ik begrijp dat het schoonmaken en afleveren van berichten geen geschikte activiteit is voor een stagiair. Ik denk echter dat het goed is om je leidinggevende af en toe te helpen met klusjes. Dit zal ten goede komen van de stagiaire om de algemene stijl van zijn leidinggevende te begrijpen als niets anders. Het is zeker een rode vlag als klusjes een routine is.
toegevoegd de auteur stedotmartin, de bron
@ aparente001 Ik denk dat ik het OP probeer aan te geven dat de dingen kunnen werken als ze proberen zich aan te passen. Ik weet dat het geen ideale situatie is, maar in het echte leven moet je vaak manieren buigen om de eindresultaten te behalen. Uit het vraagverhaal had ik het gevoel dat het OP en hun supervisor niet op dezelfde pagina staan ​​en dat er iets moet worden aangepast. Ik heb op een manier voorgesteld hoe dit zou kunnen gebeuren. Niet ideaal, maar uiteindelijk zal OP worden ontvangen als de zaken naar het zuiden gaan.
toegevoegd de auteur stedotmartin, de bron
De supervisor vroeg niet om een ​​taak in HTML: hij vroeg de student om te leren een paar eenvoudige HTML, die hij al kende van zijn professionele webontwikkelingservaring. En, ego of niet, het opschonen en bezorgen van berichten is geen geschikte activiteit voor een stagiair: stages zouden moeten zijn om de stagiair op te leiden om dingen te doen die ze niet zouden leren in de loop van hun gewone opleiding, niet om een ​​gratis aanbod van kinderarbeid.
toegevoegd de auteur David Richerby, de bron