Is het gebruikelijk dat prestigieuze universiteiten contact met je opnemen nadat je bent gestopt om te kijken of je je weer wilt aanmelden?

Vele maanden geleden moest ik afhaken van een prestigieuze universiteit.

De universiteit heeft de laatste tijd contact met me opgenomen en me gevraagd of ik overweeg opnieuw in te schrijven en zei dat als dat zo is, ik dat voor een bepaalde deadline moet doen.

Is het gebruikelijk dat universiteiten contact opnemen met drop-outs?

25
Je hebt gelijk, maar ik heb niet alle details genoemd (lang verhaal). Mijn fout.
toegevoegd de auteur csgero, de bron
@PatrickT, het punt is dat ik op een boze manier vertrok en we het oneens waren, en ze gaven me het gevoel dat ik een onverantwoordelijk persoon was (ik onderging hoge druk en mijn toekomst was aan de lijn, plus mijn teamgenoten andere prioriteiten dan studeren, en teamwerk was cruciaal). Bijgevolg is het laatste dat ik van hen mag verwachten, de kans te geven om terug te gaan. Een academisch adviseur vertelde me zelf: "als je afhaakt, betekent dit dat je nooit meer deel zult uitmaken van de universiteit?", Omdat je heel goed nadenkt voordat je zo'n "radicale" beslissing neemt.
toegevoegd de auteur csgero, de bron
"Heb ik een goede indruk achtergelaten of ben ik geïnteresseerd in mijn geld". Maakt het uit? Wil je (en veroorloven) om de graad te behalen of niet?
toegevoegd de auteur Alexandros, de bron
Het hangt enigszins af van hoeveel maanden "veel" zijn - de meeste instellingen zullen je een semester of twee geven om dingen te sorteren zonder je officieel volledig uit het programma te laten vallen en je opnieuw toe te passen.
toegevoegd de auteur BrownEyes, de bron
Je zou in staat moeten zijn om vrij veel af te leiden uit wie de brief heeft gestuurd. Als ze persoonlijk door het afdelingshoofd worden verzonden, moeten ze zich bekommeren om jou en je capaciteiten. Als je door een of andere beheerder buiten de afdeling wordt gestuurd, is het vergelijkbaar met de gewoonte van banken om je creditcards aan te bieden wanneer je krediet goed is geweest, met andere woorden het is in feite door de computer gegenereerd en het doel is om je kosten te ontvangen (ze kennen je zijn goed genoeg omdat je eenmaal bent geaccepteerd, dus ze besparen ook de kosten van het interview, zeer rationele praktijk).
toegevoegd de auteur ZachC, de bron
@HalfLife, maar heeft deze adviseur je gevraagd terug te keren? Hoe dan ook, denk er meer over na of je terug wilt gaan en minder over waarom ze willen dat je teruggaat, niet?
toegevoegd de auteur ZachC, de bron
@BrianDHall Echt waar? Ik nam twee jaar weg in het midden van mijn BA (een aan een andere universiteit) en had geen problemen om terug te keren voor mijn laatste jaar. De overdrachtskredieten moesten nog worden uitgezocht.
toegevoegd de auteur Eezak, de bron

4 antwoord

Het antwoord kan afhangen van waarom je moest afhaken, maar veel universiteiten beschouwen je gewoon als hun student, ook als je studententijd wordt verstoord door gebeurtenissen waar je geen controle over hebt, en je ervan uitgaat dat je waarschijnlijk je opleiding daar wilt voortzetten.

U zegt niet waarom u moest afhaken, maar veel voorkomende redenen voor iemand om zich terug te trekken of te falen zijn: psychische problemen, financiële crisis, lichamelijke ziekte, overlijden of ernstige ziekte van een naaste familielid, visumproblemen, enz. Geen van deze geef iets negatiefs aan over je potentieel als student zelfs als ze ertoe hebben geleid dat je al je lessen hebt gefaald. Ik heb mensen gekend die afhaakten voor een breed scala van dergelijke redenen, van wie velen vervolgens teruggingen om te eindigen in dezelfde prestigieuze instelling nadat hun levensomstandigheden waren verbeterd.

Veel universiteiten maken het dus gemakkelijk voor een student die naar dergelijke omstandigheden is gegaan om terug te keren en zijn studie af te maken, en dat is waarschijnlijk ook wat er met je universiteit gebeurt.

50
toegevoegd

Veel studenten die uitvallen, komen uiteindelijk terug en als ze niet bij de universiteit zijn, zijn ze zich mogelijk niet bewust van de deadline. Dus hebben ze misschien gewoon een beleefdheidsbericht gestuurd om dergelijke mensen te informeren wanneer de deadline voor herinschrijving is. Er is waarschijnlijk geen diepere betekenis dan dat.

37
toegevoegd

In theorie zouden de lessen die je hebt genomen voor altijd goed moeten zijn, en het programma zou nooit veranderen. Als dit helemaal waar was, dan kon je jarenlang lessen volgen, een paar tegelijk en met veelvuldige lange pauzes en toch je diploma behalen.

De meeste scholen beschouwen studenten als studenten vanaf hun toelating en halen ze nooit uit het systeem.

Echter, opleidingen veranderen, eisen veranderen, en de scholen moeten hun curriculum veranderen. Hoewel ze grootvader zijn in oudere, mogelijk ouderwetse klassen en oudere programma's, moeten ze deze beperken, en de gemakkelijkste manier is in de tijd.

Als je aan een bacheloropleiding begint, kun je verwachten dat je het zonder probleem 4-6 jaar zonder verandering kunt volgen, zelfs als het programma verandert voor nieuwere inkomende studenten. Als je van graad verandert, moet je een nieuw programma adopteren.

Als je echter stopt met school, ziet de school jou niet als iemand die nooit meer terugkomt. Maar als de programma's en klassen veranderen, zullen ze je eraan herinneren, zelfs als je al een tijdje niet aanwezig bent, dat je om het onder het oude programma te passen het voor een bepaalde datum moet invullen.

Daarom hebben ze je een brief gestuurd. Je bent in hun ogen nog steeds een student, die in aanmerking komt voor een diploma in een specifiek programma, en zij willen dat je je ervan bewust bent dat je, hoewel je niet in een bepaalde tijd bent geweest, je opleiding met het programma wilde afronden. je bent begonnen, dan zul je dit moeten doen voor een deadline.

Niet alle scholen sturen dergelijke brieven.

2
toegevoegd

Pas op voor phishing; ze zijn misschien niet wie ze zeggen dat ze zijn. Geef de beller/schrijver geen informatie die verder gaat dan wat je een vreemdeling op straat zou geven, en als je ervoor kiest om de kwestie nader te bekijken, verifieer je de aanbieding op het openbare telefoonnummer van de toelatingsafdeling.

1
toegevoegd