Niet-traditionele zomerarbeid voor academici

Ik ben een onderzoekswiskundige, waarschijnlijk binnenkort vaste aangesteld, en ik heb me afgevraagd welke 'niet-traditionele' opties voor de werkgelegenheid in de zomer er zijn, zowel bij onderwijs als bij onderzoek. (Ik geniet van beide!)

Programma's zoals PROMYS zouden leuk en lonend zijn, maar het lijkt erop dat ze op zoek zijn naar studenten in plaats van docenten. Duke TIP lijkt een mogelijkheid te zijn.

In een andere richting weet ik dat IDA wiskundigen inhuurt, hoewel ik nogal ambivalent ben over toezicht van de overheid en ik ben er niet zeker van of ik in zo'n positie zou willen werken.

Welke andere mogelijkheden zijn er? Ik ben vooral geïnteresseerd in gevestigde programma's die een relatief grote gemeenschap van andere onderzoekers en/of studenten aantrekken en ik ben best blij om te reizen. Op dit moment denk ik niet dat ik effectief ben in een leidende rol, of in het creëren van een kans vanaf nul.

5
Wiskundige instituten zoals IPAM, IMA, ICERM, enz. Hebben lange programma's, waarvan sommige tijdens de zomer.
toegevoegd de auteur MattH, de bron
Mijn indruk van Duke TIP, van jaren geleden, was dat het erom gaat Duke te promoten.
toegevoegd de auteur TeddyPinder, de bron
Sommige buitenlandse regeringen bieden financiering aan voor onderzoekers die op korte termijn op bezoek zijn.
toegevoegd de auteur TeddyPinder, de bron

1 antwoord

Heb je nagedacht over NASA?

Ik ken persoonlijk een groot aantal docenten die zomers in Langley en Kennedy hebben gewerkt en ik kan een snel aanvraagformulier voor JPL's summer faculty research programme . Veel mensen, faculteit en onderzoekers inbegrepen, zetten NASA op een zeer hoog voetstuk, maar het is absoluut een haalbare positie. Ik ben niet erg op de hoogte van de beperkingen die je hebt opgelegd, maar ik weet wel dat er behoorlijk waardevol werk is gedaan, misschien zelfs buiten je comfortzone - ik ken een vloeiende dynamiek die voor skunkworks werkte in Kennedy.

2
toegevoegd