Schakelen van majors in een kritieke fase

Ik sta op het punt om mijn 4e semester af te maken als een zuivere wiskundestudent. Ik volgde een inleidende cursus programmeren in mijn eerste semester en de laatste tijd een andere meer gevorderde cursus. Hoewel het slechts een cursus was van een aantal andere die ik afgelopen semester heb gevolgd, heb ik veel meer tijd op de computer doorgebracht dan in de wiskundeboeken, en ik vermoedde dat ik waarschijnlijk meer als programmeur dan als wiskundige gelukkiger zou zijn.

Het probleem is dat ik het grootste deel van de afgelopen 3-4 jaar niets anders heb gedaan dan wiskunde. Oefenen van problemen oplossen, kritisch denken ontwikkelen, diepe kennis opbouwen in de fundamentele wiskunde en goede algemene kennis opbouwen over geavanceerde wiskundige onderwerpen en geschiedenis van de wiskunde. Bovendien krijg ik topcijfers in mijn school en vind ik het leuk wat ik doe.

Kortom, ik kan mezelf zien als een veelbelovende persoon in de wereld van de wiskunde. Ik ben ervan overtuigd dat ik, in vergelijking met de meeste van mijn leeftijdsgenoten, krachtiger ben op dit gebied. En dit is in het bijzonder wat me doet aarzelen om zelfs maar te denken aan het veranderen van mijn major.

Bovenal genoot ik veel meer van die programmeercursus dan van elke andere wiskundecursus die ik volgde (behalve misschien metrische topologie en wat abstracte algebra). En ik heb het gevoel dat dit is waar ik echt voor moet gaan.

Wat is de beste beslissing die kan worden genomen? Vooral dat ik nog maar een jaar heb om mijn bachelor te behalen. Als ik mijn major zou veranderen, ben ik een jaar van mijn leven kwijtgeraakt vanwege de regels in onze school.

Dank je.

1
Ik weet niet zeker waarom dit niet al is opgemerkt, maar AC.se is fundamenteel de verkeerde plaats om deze vraag te stellen. Je moet met mensen praten die je kennen, je omstandigheden, je geschiedenis en je universitaire beleid. De hier gegeven antwoorden zullen op zijn best vaag behulpzaam en mogelijk schadelijk zijn.
toegevoegd de auteur user3285525, de bron
@piaresquared Je hebt de volwassenheid (en hopelijk de mentoren) om uit te zoeken welke projecten op de grens van wiskunde en informatica je interesseren. Voor dergelijk interdisciplinair werken is een undergrad-diploma wiskunde prima. Wat relevanter is, is wat u hebt ontdekt dat van belang is.
toegevoegd de auteur Zach H, de bron
Probleemoplossing en kritisch denken zijn uiterst nuttige vaardigheden voor een computercarrière. Hebt u onderwerpen over de grens van computergebruik en wiskunde overwogen, zoals versleuteling of bewijs van programmacorrectheid?
toegevoegd de auteur Patricia Shanahan, de bron
Waarom kreeg dit een downvote? Gelieve te verduidelijken. Op welke SE-site moet ik dit plaatsen in plaats daarvan?
toegevoegd de auteur dotancohen, de bron
@Patricia Shanahan niet echt. Ik heb geen enkel perspectief over de mogelijke opties voor me. Als ik dergelijke onderwerpen wil nastreven, op de grens van rekenen en rekenen, wat voor soort diploma moet ik dan hebben?
toegevoegd de auteur dotancohen, de bron
Voor mij lijkt het alsof je van theoretische informatica zou genieten. Veel, zo niet de meeste computerwetenschappen op het hoogste niveau zijn sterk gericht op wiskundige en theoretische informatica. Vanuit je beschrijving van je wiskundige achtergrond zou je een geweldige theoretische computerwetenschapper worden. Wiskunde en informatica zijn erg met elkaar verweven; je zou gemakkelijk een carrière kunnen maken die direct bij beide betrokken is.
toegevoegd de auteur Suman Roy, de bron

5 antwoord

Verandering van interesse bij wiskundigen komt vaker voor dan velen hadden gedacht. De redenen verschillen, sommigen besloten iets meer te doen, sommigen besloten om in de industrie te werken voor een betere beloning, sommigen besloten te werken in een meer dynamische omgeving dan de academische wereld ...

Ik kan je verzekeren dat de tijd die je besteedt aan wiskunde tijd is die je goed besteedt aan je intellectuele ontwikkeling en dat je geavanceerde wiskundetraining een waardevolle troef is, waar je ook bent. Ook al ben je misschien niet bezig met het oplossen van abstracte algebra of echte analyseproblemen voor je toekomstige carrière, het zijn de analytische vaardigheden waarmee je bent uitgerust en die een verschil maken tussen jou en andere kandidaten. Wiskundigen, mits goed opgeleid, ontwikkelen unieke inzichten in problemen en zijn vaak zeer gedetailleerd georiënteerd.

Als u wilt overschakelen naar informatica, zijn er een aantal Masters-programma's in de informatica die niet-CS-majors zullen accepteren. In feite, als je voldoende geavanceerde cursussen hebt gevolgd in de computerwetenschappen, kun je meteen een beroep doen op de grad school in de informatica zonder het (vaak exorbitant dure) masterprogramma te doorlopen. Veel van mijn klasgenoten hebben dat gedaan en met succes omgezet in computerwetenschap.

Last but not least, spreek met je studieadviseur en bespreek je situatie.

Succes!

5
toegevoegd

Enkele punten om te overwegen:

1) Je hebt geen CS-diploma nodig om programmeur te worden (zoals Aleksandr zegt) of om CS te studeren op een graduaat niveau (zoals Dinosaur zegt). Er is niets dat je ervan weerhoudt om je wiskunde major te voltooien terwijl je zoveel mogelijk tijd spendeert aan de programmering die je leuk vindt. Wanneer je afstudeert, zou het krijgen van een programmeeropdracht niet aanzienlijk lastiger moeten zijn dan wanneer je in CS had gemastered.

2) Alleen omdat je een veelbelovende persoon bent in wiskunde, wil dat nog niet zeggen dat je verplicht bent om die belofte na te komen (zoals de dinosaurus zegt). Doe alleen wiskunde als dat is wat u wilt. Veel mensen met veel belofte vallen in elk stadium van een carrière uit het veld en dat is goed. Een paar voorbeelden:

  • Undergrad: Bill Gates
  • Grad School: Reid Barton
  • Professor: James Simons (waarvan de impact op de wiskunde in mijn geest groter is als een filantroop dan als een wiskundige)

3) Je kunt terugkomen als wiskunde echt is waar je hart is. Ik ken verschillende mensen die zich hebben afgewend, of het nu gaat om programmeren, financiën of elders, alleen om terug te keren.

4) Op weg naar (3) zijn programmeervaardigheden ongelooflijk nuttig op veel gebieden van de wiskunde.

Uit wat je hebt beschreven, volg ik Aleksandr's advies en voltooi je wiskunde major (het klinkt alsof je al klaar bent!) Met het oog op het ontwikkelen van vaardigheden als programmeur. Als dit niet mogelijk is, houd er dan rekening mee dat het verliezen van een jaar (en het zou niet echt verloren gaan) een veel betere optie is dan niet te merken dat je huidige pad een verspilling is. Onthoud dat, zelfs als je op de academie blijft, je formele opleiding slechts een klein deel is van wat je zult leren. Begin met casten voor datgene waar je het meest van houdt, en veel geluk!

2
toegevoegd

Goede vraag (+1). Over het algemeen ben ik het eens met het advies van @ Jan (ook +1), met uitzondering van de laatste zin - ik denk niet dat een gesprek met een adviseur de kritische factor is of zou moeten zijn. Uiteindelijk denk ik dat de belangrijkste kritische factor je onderbuikgevoel zou moeten zijn, natuurlijk in combinatie met praktische overwegingen , waarvan Jan er enkele noemde. Ik denk dat een wiskundegraad, in het bijzonder niet-gegradueerden, een solide basis biedt voor je toekomstige carrière, ongeacht je beslissingen onderweg, bijvoorbeeld om carrière te maken in de wiskunde of over te schakelen naar meer toegepaste gebieden, zoals computerprogrammering, operations research en data science.

Daarom is mijn aanbeveling om door te gaan met uw huidige programma, terwijl het testen van een aantal specifieke gebieden waar mogelijk (dwz voor het programmeren, deelnemen aan open source softwareprojecten een goede zaak kan zijn) idee), tenzij je absoluut zeker bent dat je hebt om te schakelen tussen majors. Laat me mijn advies afmaken met het noemen van een populair gezegde/idioom, dat hier geschikt lijkt: "Verander geen paarden midden in de stream" . Succes!

2
toegevoegd
@Jan: Ik zou alleen verduidelijking toevoegen (de tweede zin in uw opmerking hierboven).
toegevoegd de auteur Aleksandr Blekh, de bron
Ja, de adviseurchat is bedoeld voor situaties van twijfel. Als hij bijvoorbeeld wil weten of hij geschikt is voor een computerwetenschapper met zijn/haar diploma, omdat hij/zij niet zeker is over details, vereisten en wat dan ook. Misschien zou ik meer nadruk moeten leggen op de als korrels van twijfel overblijven deel?
toegevoegd de auteur Ecnerwal, de bron

Overschakelen van iemands majeur (of onderwerp helemaal) is over het algemeen iets dat niet luchtig moet worden gedaan. Maar er zijn vaak geldige redenen om dit te doen en het kan enige tijd duren om deze redenen op te merken.

Ervan uitgaande dat je wat tijd hebt genomen om het onderwerp te kiezen dat je hebt gestudeerd (wat het klinkt alsof je het deed), zijn er waarschijnlijk goede redenen waarom je ervoor hebt gekozen. Waarschijnlijk hou je van wiskunde (je liet hem doorschemeren), misschien was je gewoon goed in rekenen op school of misschien wilde je gewoon een van de coole nerds zijn met een bril. Een student van mijn universiteit begon chemie te studeren omdat ze het fascinerend vond en leuk vond op school. Ik ben begonnen met het afstuderen van mijn master in de biochemie, omdat ik het werk dat we deden in onze praktische cursussen leuk vond en omdat het interessant klonk.

Als je nu denkt aan het veranderen van majors, moet iets van je motivatie veranderd zijn. Ik leid af van wat je zei, dat je meer tijd hebt doorgebracht (en misschien zelfs meer plezier hebt gehad) aan de pc met wat codeerwerk. Dat is een zeer positieve manier van denken. De student waar ik het over had onderschatte de werkdruk die ze in de chemiestudie zou stoppen. Ze slaagde ook niet in een praktische cursus (dat was echt niet dramatisch, het is een cursus die meer dan 10% faalt in hun eerste poging, inclusief mij die nu een scheikunde-doctoraat doet) en uiteindelijk begon ze meer tijd door te brengen met haar andere geleerde liefde, Japans. In mijn geval zou ik (nog) van de praktische onderdelen genieten, maar ik onderschatte de hoeveelheid rote memorisatie die vereist is voor het slagen voor de examens - daar ben ik slecht in.

Nadat u de werkelijke reden hebt geïdentificeerd waarom u wilt overschakelen, moet u bespreken of omschakelen een geschikte actie is of niet. De student die ik blijf noemen, is op een andere universiteit dichter bij haar naar Japans gegaan. Ik denk nog steeds dat ze zichzelf te veel heeft gemaakt, dingen te diep heeft geprobeerd te begrijpen op een veel te vroeg niveau. Ze had vast kunnen zitten in de scheikunde als ze had geprobeerd minder te leren (ja, dat is soms iets). Ik heb haar al een hele tijd niet gesproken, maar ik neem aan dat ze denkt dat het de juiste keuze is die ze heeft gemaakt (ze heeft er lang over nagedacht). In mijn geval was het omschakelen van majors van biochemie naar anorganische chemie essentieel om mijn master te halen.

Nu naar je toe. Ten eerste zijn programmeren of computerwetenschappen een stuk dichter bij wiskunde dan Japans voor chemie (hoewel ze allebei hetzelfde klinken als sommige, is mij verteld). Ze zijn naar mijn mening echter niet zo hecht als anorganische en biochemische. Het is vanuit mijn oogpunt zeer goed mogelijk om vergelijkbare masterprogramma's met beide graden in te gaan, vooral als je op zoek bent naar een plek waar ze elkaar ontmoeten. Je hebt ook waardevolle vaardigheden opgedaan die je opneemt in je vraag - probleemoplossing, kritisch denken, enz.

  • Denkt u dat u aan de vereisten kunt voldoen en de mate kunt bereiken waarnaar u op dit moment streeft?
  • Denkt u dat uw eindcijfer (aanzienlijk?) slechter is als u overstapt?
  • Zijn er computerwetenschappen/programmeerprogramma's waarmee een zuivere wiskundige ze kan starten?

Als je die anderhalve vraag met ja hebt beantwoord, schakel dan niet over. Als u de halve vraag met nee en de anderen met ja heeft beantwoord, raad ik u aan niet te schakelen. Alleen als u nee antwoordt op alle drie de vragen, moet u zeker schakelen.


The most important note of the whole text: Have a chat with an advisor if grains of doubt remain, e.g. if you’re not sure about fulfilling the requirements of whichever master’s programme you’re interested in due to your non-programming maths bachelor degree.

2
toegevoegd

Ik zie Goede antwoorden hier.

Voor die toevoegen, Ik ben een Java Developer en werk nu bijna 2 jaar in de industrie. Momenteel volg ik mijn bachelordiploma in Software Engineering. Ik was een van de kogels in mijn klas op de middelbare school voor wiskunde. Maar Helaas kies ik het pad naar programmeren. Ik weet dat niet iedereen het eens zal zijn met het woord dat ik 'Helaas' heb geschreven in mijn laatste zin. Persoonlijk maak ik me echt echt zorgen over de beslissing dat ik mijn wiskundegraad heb laten vallen.

Maak alsjeblieft geen fout!

Er zijn veel paden die je kunt kiezen om door te gaan als je een wiskundegraad in de hand hebt. (Games komen natuurlijk in mijn gedachten, Er zijn er veel )

Vervolg je wiskundegraad. Daarna kunt u een aantal door de industrie erkende examens hebben (bijvoorbeeld Oracle-certificeringen, Microsoft-certificeringen). Deze examens duren niet te lang. Zoals Aleksandr zei, je hebt een sterke basis als je een graad in wiskunde hebt. Dat is mijn mening voor deze goede vraag.

Succes!

1
toegevoegd