Schrijf je in voor een online programma zoals Open Universiteit voor promotie of wacht je 5-10 jaar en schrijf je je in op een 'normale' school?

Ik heb een BSc en een MS. Mijn GPA's voor beide zijn redelijk goed. Ik zou willen beginnen met meer gevorderde cursussen, hoewel er op dit moment een aantal dingen dat belemmeren. De eerste is, ik werk fulltime. Ten tweede verander ik mijn locatie vrij vaak (meestal een keer per jaar).

Ik begrijp dat dit een subjectieve vraag is, maar geef me alsjeblieft je mening. Ik naderen middelbare leeftijd. Is het de moeite waard om een ​​online PhD-programma te volgen (bijvoorbeeld via Open University), of zou ik er beter aan doen om 5-10 jaar te wachten tot ik meer geregeld ben, in de buurt van een traditionele school?

1

1 antwoord

Deze vraag is heel moeilijk te beantwoorden zonder meer over je doelen (en over welke discipline je denkt) om een ​​Ph.D. Ph.D.'s zijn in wezen een beroepsopleiding voor het betreden van de academische wereld. Als je echt gepassioneerd bent over je onderwerp en denkt dat een Ph.D. programma is de enige manier om jezelf erin onder te dompelen tot de diepte die je wilt, dat is legitiem, maar dan fulltime werken buiten je discipline, zal dat behoorlijk moeilijk maken. Misschien wil je erover nadenken of er manieren zijn om te bereiken wat je wilt zonder iets dat de toewijding van een Ph.D. programma. Het feit dat je 'advanced coursework' schrijft, is een enorme rode vlag: het doel van een Ph.D. is geen cursussen, en in sommige disciplines is er maar heel weinig van. Het doel van een Ph.D. is om onderzoek te doen, en dat is veel moeilijker als je niet elke dag ingebed bent in een gemeenschap van andere mensen met dezelfde doelen (fysieke nabijheid klinkt misschien vreemd in deze tijd, maar er is een enorme terugval in kennisoverdracht tussen verschillende verdiepingen van hetzelfde gebouw).

Ik vind het niet leuk om zo negatief te zijn, maar eerlijk gezegd in de meeste disciplines, zijn er te veel Ph.Ds en tenzij je naar de meest prestigieuze scholen gaat en een erg sterk netwerk in je discipline opbouwt, is er een goede kans dat het eerder zal verslechteren dan je kansen op werk verbeteren. Ph.D.'s hebben een specifiek doel, en in ieder geval laat je vraag het niet kloppen alsof je echt hebt ingezien hoe dat je goed van pas komt.

6
toegevoegd