Bonusquizzen om studenten te verleiden hun syllabus te lezen?

Laat het me weten als dit moet worden verplaatst naar het meta-vragenforum, ik wist niet zeker of dit wel of niet in aanmerking zou komen

Zoals ik zeker weet dat veel docenten/professoren zouden beamen, kan een van de frustraties van het lesgeven zijn dat het voortdurend stellen van vragen waarbij een student zijn syllabus heeft gelezen en/of de online leersite heeft genavigeerd, hoogstwaarschijnlijk is beantwoord.

Ik besteed veel tijd aan mijn syllabus en nog meer tijd aan de leersite die we gebruiken. Ik heb een overvloed aan extra middelen om studenten te helpen en alles is netjes georganiseerd. Hoe dan ook, ik ontvang nog steeds talloze e-mails en vragen, niet over de inhoud van de cursus, maar wanneer mijn openingstijden zijn of waar mijn kantoor is, of wanneer de opdracht moet worden ingeleverd, of als ze naar de les moeten gaan, enzovoort.

In gesprekken met een aantal academici zijn sommige oplossingen uitsluitend gebaseerd op de syllabus, zoals een 5% -quiz in de eerste week van de les. Een collega van mij die zich zorgen maakte over studenten die niet wisten hoe ze door de bibliotheek moesten navigeren, creëerde een beoordeling waarbij studenten naar de bibliotheek moesten gaan om een ​​aantal vragen te beantwoorden.

Mijn faculteit is vrij strikt met betrekking tot beoordelingstaken, en ik ben geïnformeerd dat ik maximaal 2-3 van mijn eenheid kan hebben, dus ik zou ze liever niet verspillen aan een syllabus-test.

Ik zat te denken aan het opzetten van een aantal online quizzen met bonuspunten, waar studenten die een beetje extra krediet wilden verdienen, deze konden voltooien. Ze zouden niet veel waard zijn, misschien 0,5% per quiz, misschien wel tot een bonus van 2,5% of iets dergelijks. Ze staan ​​op de syllabus, de leerwebsite, misschien een quiz over onderzoeksbonussen (navigeren in online databases) enzovoort.

Afgezien van het raadplegen van het facultaire beleid over het gebruik van bonuspunten:

  1. Docenten/professoren, heb je bonusquizzen/bonuspunten gebruikt? Wat kunnen sommige dingen zijn die ik moet overwegen? Denk je dat dit überhaupt effectief zou zijn?

  2. Studenten, zou de mogelijkheid om een ​​aantal bonusquizzen af ​​te ronden voor een beetje extra krediet je genoeg verleiden om de syllabus daadwerkelijk te lezen en enige tijd te nemen in het verkennen van de leersite?

EDIT: Mijn cursus is een cursus sociale wetenschappen en wordt in de inhoud als 'subjectief' beschouwd als kwalitatief en niet kwantitatief, dus geen student kan 100% alleen op hun beoordelingen verdienen. Ik denk dat de hoogste cijfers die we kunnen afgeven rond de 94-95 liggen, dus een extra 2,5% zou studenten nog steeds onder de 100% houden.

8
Het klinkt als een lepel geven, is dit community college, 4-jarige college, undergrad, grad student of wat? Leert ze hoe u de bibliotheek (voor uw cursus en discipline) gebruikt voor uw baan of de baan van de bibliotheek?
toegevoegd de auteur Degustaf, de bron
De standaard aloude oplossing is om een ​​FAQ-klasse te schrijven, een van de eersteklas handouts te maken, deze in de klas te lezen, in uw e-mail SIG te vermelden, alleen naar de URL te verwijzen als antwoord op vragen die eronder vallen. Zorg ervoor dat het duidelijk en beknopt is en de vragen behandelt. Breek dingen op in secties als 'Hoe de bibliotheek te gebruiken', 'Toewijzingen', 'Beoordeling', 'Aanwezigheid' enz. Enz. Vraag uw studenten en medewerkers in uw evaluaties na afloop van de termijn hoe de veelgestelde vragen kunnen worden verbeterd.
toegevoegd de auteur Degustaf, de bron
Een andere standaardtechniek was de eerste paar opdrachten, om ze wat basistaken te geven (bijv. "Gebruik van de bibliotheek, vind de antwoorden op X, Y, Z") die geen gewicht of bijna geen gewicht droegen - maar niet noodzakelijkerwijs vertel hen dat vooraf. Of zeg hen (in de FAQ) dat als ze aan het einde van het semester aan de grens staan, je hun antwoorden in opdrachten in overweging kunt nemen.
toegevoegd de auteur Degustaf, de bron
Wanneer ik dergelijke vragen krijg, verwijs ik studenten door naar de syllabus in plaats van het antwoord te geven. Na een tijdje krijgen ze een idee. Soms.
toegevoegd de auteur Sebastian Negraszus, de bron

4 antwoord

Ik zou vermijden om summatieve beoordelingen (d.w.z. voor studiepunten) te geven over andere onderwerpen dan het onderwerp dat u van de studenten verwacht. Als je dit doet, kom je misschien terug om je te bijten, zelfs als je de relatieve bijdrage aan een eindcijfer zo laag houdt als je suggereert.

Misschien kunt u de helft van uw eerste lezing retorisch besteden aan het soort veelgestelde vragen dat uw geit krijgt, terwijl u tegelijkertijd door de webpagina van uw cursus navigeert om te laten zien waar een student het antwoord op uw vragen zal vinden. Na het voorlezen van een vijftal van de meest gestelde vragen, krijgen de studenten de boodschap: - het antwoord is waarschijnlijk op de webpagina. Zoek er naar.

8
toegevoegd
Dat is een goed idee. Ik heb wel een veelgestelde vraag op de leersite, maar misschien lees ik ze zelfs hardop/laat studenten precies zien waar dingen op de leersite de boodschap overbrengen :)
toegevoegd de auteur Elias Zamaria, de bron

Zoals ik zeker weet dat veel docenten/hoogleraren zouden beamen, kan een van de frustraties van het lesgeven zijn dat het voortdurend stellen van vragen waarbij een student zijn syllabus heeft gelezen en/of de online leersite heeft gevolgd, waarschijnlijk is beantwoord .

Ha ha! Ja, het gebeurt echt de hele tijd.

Hoe dan ook, ik ontvang nog steeds talloze e-mails en vragen, niet over de inhoud van de cursus, maar [...] waar mijn kantoor is

Mijn studenten zwerven meestal naar de andere kant van de universiteit met betrekking tot mijn kantoor en als ze er uiteindelijk in slagen me te vinden, vraag ik hen: heb je de locatie van mijn kantoor niet gelezen in de syllabus op de cursuswebsite? Ik laat je uitzoeken wat het antwoord is ...

Studenten lezen simpelweg geen pagina-lange bureaucratische informatie.

In gesprekken met een aantal academici zijn sommige oplossingen assessments gemaakt op basis van de syllabus

Ik hou niet van dit idee, noch van bonusquizzen.

Om dit probleem op te lossen, heb ik dit jaar besloten om de syllabus helemaal te verwijderen (niemand leest het sowieso) en om updates per e-mail naar alle studenten te sturen (bijv. Hey guys, het nieuwe huiswerk is online en is verschuldigd door etc.) . Elke e-mail moet slechts één stuk informatie bevatten en een lengte hebben van slechts een paar regels. Wat betreft de kantooruren, ze zijn op afspraak en ik geef kantoor aanwijzingen wanneer ze erom vragen.

2
toegevoegd
Goh, ik zou graag een syllabus willen hebben. Helaas bepaalt de faculteit dat naast de leerwebsite ook alles wat belangrijk is in de syllabus moet komen en dat we de syllabus niet kwijt kunnen. Het probleem met e-mail is dat ik meer dan 300 studenten in mijn lessen heb, dus terwijl ik het plaatsingssysteem op de leerwebsite gebruik die automatisch alle studenten e-mails stuurt, doen ze nog steeds alsof ze het oude 'oh ik heb de boodschap niet gekregen' hebben.
toegevoegd de auteur Elias Zamaria, de bron

Niet zeker of dit van toepassing is, maar elke school die tangentiële "beoordelingen" zou ondersteunen, zoals een participatie-/aanwezigheidsscore, zou zeker geen fout met deze achterneef financieren, wat het voordeel zou hebben dat mensen zich bewust worden van het soort beleid dat dergelijke een participatiescore meet waarschijnlijk. Ik heb op verschillende universiteiten die beide einden van dit beoordelingsspectrum hebben uitgeprobeerd, geleerd van gedetailleerde "quizzen" in de eerste week tot contractimitatie: "Ik lees het en begrijp" handtekeningpagina's om te verwijderen en in te leveren.

Ik overweeg een die een gedetailleerde inzage afdwingt: een codefrase, Waldo-stijl, op een willekeurige locatie diep in de syllabus begraven, samen met instructies om me die codefrase in een e-mail te sturen (om hun kennis van mijn e -mail, op nog een andere school waar tenminste twee collega's bijna identieke adressen hebben) na het ontvangen van mondelinge instructies om de syllabus-cover te lezen om "en te doen wat het vraagt ​​om te doen" op de openingsdag te doen, gewoon om zo'n roman uit te proberen nadering.

0
toegevoegd

Ik heb inderdaad bonuspunten gegeven voor vragen uit de cursus-syllabus en het leek erop dat het probleem dat je beschreef, was opgelost (hoewel ik nooit een formele voor-en-na-toets heb gedaan, kreeg ik een subjectieve indruk dat nadat ik dit had geïmplementeerd, ik veel meer zelden gehinderd door studenten die vragen stellen over wat duidelijk in de syllabus staat).

Ik heb echter mijn systeem geïmplementeerd met een paar kleine, maar zeer cruciale verschillen van wat u hebt beschreven, die uw zorgen lijken te hebben opgelost:

  • Eerst wat achtergrondinformatie: in veel van mijn lessen (voornamelijk voor niet-gegradueerden), begin ik de klas met een leesquiz van ongeveer vijf meerkeuzevragen. Dit zijn begripsvragen op laag niveau op basis van de toegewezen lezing om er zeker van te zijn dat ze het toegewezen materiaal lezen. Ik stel geen moeilijke vragen die diepgaand begrip vergen - alleen zeer oppervlakkige vragen met als doel dat als ze echt lezen, ze 4/5 of 5/5 zouden moeten krijgen, maar als ze niet zouden lezen, zouden ze niet in staat moeten zijn om meer dan 1 of 2 correct te raden.

  • Aan deze leesquiz voeg ik een bonusvraag toe uit de syllabus (bijvoorbeeld wanneer mijn kantooruren zijn of wat de deadline is voor de eerste mijlpaal van het semesterproject). Met deze bonusvraag zijn er 6 vragen in de leesquiz.

  • Ik scoor de quiz nog steeds op 5. Dus, als ze 4/5 van de gewone vragen plus de bonusvraag voor de syllabus correct hebben, is hun score 5/5. (Als ze 5/5 + de bonus krijgen, geef ik ze nog steeds 5/5, geen 6/5.)

De voordelen van dit systeem:

  • Ik draag geen extra tijd op, of het nu gaat om een ​​toegewijde beoordeling of een lesuurtijd, om ze de syllabus te laten lezen. Ik informeer hen vanaf dag één eenvoudig over de bonusvragen en vervolgens is de syllabusbeoordeling ingebouwd in de beoordelingen die ik al heb ontworpen.

  • Omdat ik gedurende het hele semester mijn gewone quizzen geef, zijn studenten gemotiveerd om de volledige syllabus in het begin van het semester te lezen en ze zijn ook gemotiveerd om zichzelf op te frissen over de details tot aan de laatste, regelmatig geplande beoordeling. .

Dat gezegd hebbende, zoals je hebt opgemerkt, is het idee om studiepunten toe te kennen voor syllabuscontent controversieel voor sommige mensen. Ik heb er echter geen probleem mee. Ik ben ervan overtuigd dat studenten die goed op de hoogte zijn van de syllabus meer leren in de klas, omdat de syllabus is ontworpen om hun leerervaring te maximaliseren. Dus, ik geloof dat het geven van bonuspunten voor het indirect maar zeer zinvol kennen van de inhoud van de syllabus hun leerproces, en is dus goed onderbouwd.

0
toegevoegd