Hoe citeer ik de C ++ -standaard of de concepten ervan correct?

Voor mijn bachelorscriptie moet ik veel verwijzen naar de verschillende standaard C ++ -documenten, of het nu de originele standaard is of een deel van de werkverslagen.

Hoe vermeld ik dergelijke documenten? Veel van de werkende concepten bevatten niet eens een titelpagina om informatie uit te halen.

Working drafts are available at https://isocpp.org/std/the-standard

11
De 2014-11-19-versie van c ++ concept heeft documentnummer en revisienummer (ik kreeg het van download). Deze informatie zou genoeg moeten zijn om te citeren. Zou je een beter voorbeeld geven?
toegevoegd de auteur ipso, de bron

1 antwoord

Ik citeer de huidige versie van de C ++ -standaard, gebaseerd op de APA-stijl (zesde editie), in het bijzonder op basis van de APA-richtlijnen voor het aanhalen van elektronische bronnen (webpublicaties) , als volgt:

ISO/IEC. (2014). ISO International Standard ISO/IEC 14882:2014(E) – Programming Language C++. [Working draft]. Geneva, Switzerland: International Organization for Standardization (ISO). Retrieved from https://isocpp.org/std/the-standard

NOTE: When the current standard will be finalized and published, the citation will have to be updated accordingly by removing "[Working draft.]" phrase and updating the year (i.e., 2015).

11
toegevoegd
Welk biblatex-invoertype gebruikt u hier?
toegevoegd de auteur Tobia Tesan, de bron
@DanielJour: Ik weet het niet 100% zeker, maar mijn beste inschatting is dat (E) de Engelstalige versie van een ISO-norm aangeeft (ik heb dat in een aantal andere versies gezien). Een andere mogelijkheid, maar minder waarschijnlijk, is dat het verwijst naar een vroege versie van een standaard. De rest van de naamconventie heb je IMHO correct uitgelegd.
toegevoegd de auteur Aleksandr Blekh, de bron
@DanielJour: u kunt de ingetrokken status voor 2011-versie vermelden, maar ik zou in plaats daarvan de voorkeur geven aan en aanbevelen om te verwijzen naar het geldige werkconcept , vooral omdat de verschillen klein zijn.
toegevoegd de auteur Aleksandr Blekh, de bron
@buhtz Mijn antwoord hierboven is algemeen en houdt geen LaTeX bibliografiebeheer in. Dit gezegd hebbende, overweeg dit: 1) biblatex biedt geen ondersteuning voor het standaard type out-of-the-box (zie pagina 13 van de pakketdocumentatie ); 2) verschillende biblatex -type-opties kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de gekozen/vereiste stijlgids (bijv. rapport , misc , aangepast , boek ); 3) enige relevante informatie over TeX SE: tex.stackexchange.com/q/203901/48376 en tex.stackexchange.com/q/65637/48376 .
toegevoegd de auteur Aleksandr Blekh, de bron
Ah ... oké, wat betekent dat "(E)" na 14882: 2014? Om C ++ 11 te citeren zou ik dan 14882: 2011 gebruiken, voor C ++ 03 14882: 2003 en voor C ++ 98 14882: 1998? (zie open-std.org/jtc1/sc22/wg21/docs/ normen )
toegevoegd de auteur Daniel Jour, de bron
Bovendien: moet ik hun "teruggetrokken" staat spiegelen? (Zie en.cppreference.com/w/Cppreference:FAQ )
toegevoegd de auteur Daniel Jour, de bron