Veranderende majors voor masters degree specifiek in Europa

I have done my bachelors in Electronics & Communications Engineering from India and I am currently working as a software developer with 1.5 years of experience.

Ik zou mijn meesters uit Europa willen doen, maar dan op het gebied van Computers of Software Engineering. Is het mogelijk om van een veld zoals elektronica naar software te veranderen, specifiek in Europa (bij voorkeur Duitsland of Nederland).

Ik weet dat het heel gebruikelijk is in de VS, maar ik ben niet in staat om dit te achterhalen over Europese universiteiten.

3
Geen antwoord op deze vraag, maar in dit antwoord heb ik geschreven hoe je je moet aanmelden als je niet alle vereiste undergrad-cursussen hebt omdat je van een andere major komt. academia.stackexchange.com/questions/16013/…
toegevoegd de auteur Sumyrda, de bron

3 antwoord

Ik zal een beetje een domper zetten op het enthousiasme van cleverrainbow en deloz.

Ten eerste zijn er twee soorten masterksprogramma's in Duitsland: opeenvolgend en niet-opeenvolgend. Niet-opeenvolgende programma's staan ​​open voor iedereen die voldoet aan de algemene toelatingscriteria, terwijl opeenvolgende masterprogramma's vereisen dat een student een diploma behaalt in dezelfde discipline als de oorspronkelijke graad, en voldoende overlapping tussen de curricula op welke school de student zijn of haar bachelor heeft gedaan. vergeleken met de bachelor op de school met het masterprogramma. Als het verschil te groot is (meer dan ongeveer een semester), kunt u de toegang worden geweigerd.

Ten tweede, als u van buiten de EU komt, moet de universiteit uw bachelordiploma erkennen als zijnde op een school vergelijkbaar met die waarvoor u solliciteert.

Tot slot, in het geval dat je wordt toegelaten, zul je merken dat je goedkeuring moet krijgen van de studieadviseur van de major die je wilt volgen, en mogelijk een credit moet krijgen voor elke individuele cursus die je wilt overdracht van elke individuele instructeur die verantwoordelijk is voor de respectieve cursussen van de nieuwe universiteit. Als u bovendien te veel studiepunten mist, wordt uw aanvraag voor overdracht waarschijnlijk afgewezen, omdat er over het algemeen minimumlimieten gelden voor het aantal studiepunten dat kan worden overgedragen van de bacheloropleiding.

2
toegevoegd
Daarnaast moet je nagaan of je bachelordiploma wordt erkend in het land waar je je master wilt volgen. Ook moet je voor veel studies in Duitsland slagen voor een Duitse taaltest (je hoeft echter niet vloeiend te zijn). In Nederland zijn er ook veel graden die in het Engels worden gegeven (ik weet niet in welke mate ze in Duitsland bestaan).
toegevoegd de auteur Danny Ruijters, de bron
Bedankt voor uw reactie. Ik begreep niet helemaal wat je bedoelt met het behalen van de credits voor elke cursus waar ik wil overstappen. Ook wanneer ik mijn ingevulde aanvraag stuur, wordt het ofwel geselecteerd of afgewezen door de toelatingscommissie. Waar komt het proces van contact opnemen met de studieadviseur in beeld?
toegevoegd de auteur wolffer-east, de bron

Ik weet alleen over Duitsland, en zoals @deloz al zei, is het zeker mogelijk.

De meeste universiteiten kijken naar wat je al hebt gestudeerd tijdens je bachelordiploma en vereisen soms dat je extra lessen volgt tijdens of voor je masteropleiding om aan hun normen te voldoen.

1
toegevoegd

Het is zeker mogelijk in Duitsland, maar is afhankelijk van de universiteit.

Maar waarom veranderen? Ik studeerde elektrotechniek in mijn b.sc. en en m.sc in München.

Mijn masterstudies hadden een sterke focus op het softwaregedeelte van elektrotechniek (beveiliging/machine learning).

Het is dus zeker mogelijk om een ​​master te doen die gericht is op software met een elektronische achtergrond in Duitsland.

0
toegevoegd