Online aanbeveling voor een sollicitant die niet de student van de aanbeveler is

Mijn aanbidder en ik kennen elkaar via wetenschappelijke discussies en samenwerkingen. Ik ben nooit zijn student geweest.

Hij vertelde me dat ze hem in het online aanbevelingsformulier een paar vragen stelden, zoals 'Welke cursussen heeft hij/zij met je meegenomen?' of "Hoe rangschikt u de sollicitant onder al uw studenten?" en hij weet niet wat te zeggen.

Hoe moet hij deze vragen beantwoorden? Moet hij ze leeg laten en gewoon de aanbevelingsbrief schrijven? Zou dit niet negatief worden ervaren?

6
"Geen, zie brief." en "Niet van toepassing; zie brief.", respectievelijk.
toegevoegd de auteur Farhan, de bron

2 antwoord

Hij vertelde me dat ze hem in het online aanbevelingsformulier enkele vragen hadden gesteld, zoals 'Welke cursussen heeft hij/zij met je meegenomen?' of "Hoe rangschikt u de sollicitant onder al uw studenten?" en hij weet niet wat hij moet zeggen.

Nou, hij zou moeten zeggen: "kasramsh is nooit mijn student geweest". Wat kon hij nog meer zeggen?

Moet hij ze leeglaten en alleen de aanbevelingsbrief schrijven?

Hij moet ze niet leeg laten, maar ze naar waarheid beantwoorden. "Ik ken kasramsh van [...]. Hij is nooit mijn student geweest.". Ergens in de brief moet de relatie tussen aanbeveler en student hoe dan ook worden uitgelegd.

Zou dit niet als negatief worden ervaren?

Misschien misschien niet. Hoe dan ook, het is zoals het is, en er is geen manier hoe je het kunt laten draaien dat de doelinstelling niet zou uitvinden dat jij niet de student van je aanbeveler bent.

6
toegevoegd

Ik zou aanraden dat hij deze velden zo goed mogelijk invult, in plaats van de letter van de letter, in plaats van de geest van de vraag. De eerste vraag die hij zou moeten laten staan. Voor de tweede vraag, zou hij u kunnen vergelijken met echte studenten die hij had - als dit niet zinvol mogelijk is (bijvoorbeeld als hij een industrieel onderzoeker is, die nooit studenten heeft gehad), dan zou hij die leeg moeten laten, te.

Hij moet dan deze vragen in zijn aanbevelingsbrief vermelden en uitleggen waarom hij daar niets kon invoeren.


Het probleem is natuurlijk dat u niet weet of deze online formulieren eerst automatisch worden verwerkt en of lege velden tegen u kunnen inrekenen zonder dat een mens zelfs de uitleg in de aanbevelingsbrief ontleedt. Ik neem aan dat dergelijke problemen vaak voorkomen en dat de mensen die dergelijke formulieren maken slim genoeg zijn om dit te begrijpen. In dat geval zou ik veronderstellen dat lege velden afzonderlijk worden behandeld en niet leiden tot een automatische uitsluiting van uw aanvraag.

(Natuurlijk kan het zijn dat als een "groot" percentage lege velden inderdaad een automatische afwijzing zou kunnen zijn, omdat men zou kunnen beweren dat de aanbeveler u misschien niet eens goed genoeg kent in een academische context.)


EDIT, in het licht van xLeitix 'antwoord : ik realiseer me dat ik antwoordde op basis van de aanname dat deze vragen veelvoudig zijn keuzevragen, geen vragen over vrije tekst. Als dit gratis tekstvragen zijn, dan moet hij inderdaad naar waarheid antwoorden dat u nooit een student van hem was (en nog steeds in detail gaat in zijn aanbevelingsbrief).

5
toegevoegd