Een patent aanvragen voordat je samenwerkt met industrieën?

Tijdens mijn recente onderzoek heb ik een klein prototype geproduceerd dat interessant genoeg lijkt voor commercialisatie. Ik heb niet de nodige middelen om het te doen, dus ik denk natuurlijk na over samenwerking met industrieën. Maar in dit geval wil ik nog steeds een patent aanvragen voordat de samenwerking begint. Zou dit een belemmering vormen voor samenwerking met potentiële industriële partners?

Aan de andere kant, zou het zinloos zijn om het octrooi in te dienen, gezien de mogelijkheid dat de industriële medewerkers manieren kunnen vinden om mijn octrooi te omzeilen door niet-essentiële wijzigingen aan te brengen? (in dat geval heb ik niet de middelen om ze aan te klagen)

4
Werk je voor een universiteit? Als dit het geval is, vraag het dan aan uw bureau voor intellectuele eigendom.
toegevoegd de auteur Nate Eldredge, de bron
@NateEldredge Ja, dat doe ik. We hebben een KTO en ik raadpleeg ze. Maar ik zou ook graag enkele meningen hier hebben.
toegevoegd de auteur Mitchell, de bron

1 antwoord

Zoals Nate in zijn commentaar opmerkt, zou je moeten praten met het Office of Technology Commercialization, Intellectual Property Office, Office of Technology Transfer, Office of Industrial Programs of gelijkwaardig (om een ​​paar kernwoorden te vinden om naar te zoeken). U moet echter mogelijk praten met een potentiële industriële bijdrager na het ondertekenen van een wederzijdse geheimhoudingsovereenkomst die de beperking bevat om elkaars IP-adres dat onder de overeenkomst is bekendgemaakt niet commercieel te exploiteren zonder verdere onderhandelingen. Deze soorten NDA komen vaak voor in het werk tussen de industrie en de academische wereld, en ze zorgen ervoor dat de bespreking kan beginnen zonder dat alles vooraf moet worden gepatenteerd. Het industriële kantoor van uw universiteit (zoals hierboven) zou u moeten kunnen helpen bij het opstellen van de NDA. Doe het niet zonder de steun van de advocaten van uw universiteit.

4
toegevoegd
Bedankt man. Dat was ik niet van plan. Maar hoop maar op het beste en bereid je voor op het ergste.
toegevoegd de auteur Mitchell, de bron