Hoe maak ik mijn scriptiebegeleider attent op mijn Visa-problemen?

Ik ben mijn meester in het buitenland aan het afronden met een studentenvisum. Het visum vervalt over anderhalve maand, precies op het moment dat ik ben aangesteld voor het behalen van mijn diploma, maar mijn scriptiebegeleider wil dat ik nog een maand blijf om de proefschrift af te maken. Sterker nog, hij zegt dat hij het niet accepteert als ik niet blijf om extra verificatie op te nemen, waardoor ik niet in staat ben om aan mijn afstudeereisen te voldoen.

Ik heb om ondersteuning op het International Office van mijn universiteit gevraagd, maar het lijkt erop dat er op dit moment niets kan worden gedaan om het visum te verlengen. Ik had aan het begin van het semester aan het proces moeten beginnen als ik een verlenging nodig had. Daarom word ik geconfronteerd met de dreiging om gedeporteerd te worden, om nog maar te zwijgen van het volgende: 1. Zonder een geldig studentenvisum kan de universiteit mij niet mijn diploma toekennen. 2. Als ik in het land blijf, word ik dakloos omdat het kamercontract van mijn student eindigt op hetzelfde moment dat mijn visum en, als buitenlandse student, ik niet genoeg geld heb om zelf een kamer te huren.

Ik had een gespannen relatie met hem na een maand op mijn proefschrift. Hij was niet bijzonder geïnteresseerd in mijn proefschrift (slechte communicatie, niet geïnteresseerd in studenten, maar op zijn project, maandenlang verdwenen en daarna volledig verbroken, enz.), Maar ik bleef vanwege zijn prestige en angst om één volledig jaar te verliezen voorbereiding in het veld. Dit is het slechtste moment in onze relatie. Op basis van zijn criteria ben ik lui geweest en heb mezelf in deze situatie geplaatst. Hoe dan ook, ik moet het nu oplossen of twee jaar hard werken verliezen en geld uitgeven.

Hoe kan ik een dergelijke situatie oplossen? Hoe kan ik mijn a Professor bewust maken dat er een bureaucratische wereld is buiten de academische wereld, dat ik niet dezelfde privileges heb als een onderdaan van zijn land? Misschien had een buitenlandse student een soortgelijk probleem en kan hij mij advies geven of zijn/haar ervaring vertellen ...

Edit: I have to mention that my supervisor has a legal/financial obligation on the project I am part of henceforth comes his worry.

11
Begrijp ik het goed dat u uw supervisor duidelijk hebt verteld dat u het land moet verlaten vanwege visumproblemen en dus uw studie niet kunt afmaken als het een extra maand in beslag neemt?
toegevoegd de auteur Chris Smith, de bron
Misschien is de titel een beetje misleidend voor lezers. Er wordt gevraagd hoe u hem op de hoogte kunt stellen van uw visumkwestie, maar het klinkt alsof u dit met succes hebt gedaan; wat je wilt weten, is hoe je hem kunt overtuigen om je te ontvangen.
toegevoegd de auteur Nate Eldredge, de bron
Is het mogelijk voor u om het proefschrift op afstand af te maken, in uw eigen land? U kunt via Skype en e-mail contact houden met uw supervisor.
toegevoegd de auteur Yuck, de bron
Laat je niet deporteren. Wat er ook gebeurt, zorg ervoor dat u het land uit bent voordat uw visum vervalt. Als u dat niet bent, is het mogelijk dat u nooit meer het land in mag.
toegevoegd de auteur Jeremy Miles, de bron
Is er een deadline voor het indienen van mastertheses? Weet je hoeveel mensen jouw scripties beoordelen?
toegevoegd de auteur Steyn W., de bron
@Dmitry Savostyanov Er is geen specifieke deadline, maar ik moet deze binnen 15 dagen indienen om het diploma binnen een maand te behalen (oorspronkelijk mijn geschikte tijd voor afstuderen). Studenten moeten de scriptie in hun laatste jaar indienen en sommigen vragen om verlenging, maar dat kan niet het geval zijn. Zelfs als het proefschrift wordt beoordeeld door andere professoren, moet het de goedkeuring van de scriptiebestuurder bevatten.
toegevoegd de auteur Viktor, de bron
@Ana Ja, precies.
toegevoegd de auteur Viktor, de bron
@mhwombat Ik heb hem over die mogelijkheid verteld, maar hij was het daar niet mee eens. Hij zegt dat fysieke aanwezigheid in het laboratorium de enige manier is om de kwaliteit van het werk te waarborgen.
toegevoegd de auteur Viktor, de bron

2 antwoord

Heb je geprobeerd met je afdeling te praten? De afdelingsvoorzitter, bijvoorbeeld. Iets doen aan het einde van de universiteit zou veel gemakkelijker zijn dan het einde van de regering. Het klinkt alsof er geen groot intrinsiek probleem is als zodanig, alleen is uw adviseur niet behulpzaam en niet flexibel. Word lid van de club. Het is echter goed mogelijk dat als de afdeling (lees, de collega's van deze persoon) tussenkomt, deze persoon kan worden overgehaald om meer redelijk te zijn. Ik ben eerder in niet ongelijke situaties geweest (en heb soortgelijke problemen van andere mensen gehoord en gezien) en hoewel docenten niet zoveel om studenten geven, zijn ze ook niet echt geïnteresseerd in het hebben van rampen met hun studenten, vooral als ze gemakkelijk te voorkomen zijn. Om te beginnen is het slechte publiciteit.

Ik ben het met anderen eens dat je absoluut niet moet blijven. Als het erop aankomt, veel beter om je adviseur (en mogelijk de universiteit) boos te maken dan de overheid. Het kan ook de moeite waard zijn om erachter te komen of er een organisatie op studentenniveau is die voor u kan tussenkomen. Andere mogelijkheden zijn de Graduate School zelf. Maar je eigen afdeling is duidelijk de beste gok.

Zonder meer te weten over je situatie, en gewoon gebaseerd op wat je hebt gezegd, klinkt het alsof het afronden van je diplomavoorwaarden op afstand de beste keuze is. En nogmaals, op basis van wat u hebt gezegd, is uw adviseur het belangrijkste obstakel hiervoor. Hoewel het niet duidelijk is (voor mij tenminste) of hij het enige obstakel is.

Het klinkt alsof je ervoor had moeten zorgen dat je visumstatus in orde was voordat dit allemaal gebeurde. Hoewel dit duidelijk een fout was, is het duidelijk onredelijk voor het departement en de universiteit om je te straffen voor wat in het slechtste geval een vergissing van jou was. En dergelijke bureaucratische kwesties worden gemakkelijk over het hoofd gezien als men bezig is om een ​​graad af te ronden. Je zou kunnen beweren dat iemand van de universiteit interesse had in je visumstatus, maar ik weet niet of het nemen van die regel je goed zou doen.

5
toegevoegd

U vraagt ​​de gemeenschap om advies, maar de enige persoon die u bij het voltooien van het project kan huisvesten, is de betreffende professor. Aangezien u een eerdere werkrelatie met deze persoon hebt, hebt u het recht om hem of haar te vertellen dat uw visum vervalt. Er is een probleem opgetreden bij het tijdig voltooien van uw project en u bent van mening dat dit nog steeds kan worden opgelost.

Dit probleem kan worden geformuleerd als een adviesaanvraag: wat moet u nu doen om dit project op een verantwoorde manier af te maken, gezien de wettelijke beperkingen? Welke resolutie zou uw adviseur graag zien en zou hij of zij een compromis accepteren voor voortdurende fysieke aanwezigheid, zoals geplande vergaderingen via Skype? De meeste mensen reageren positief op het krijgen van een keuze, en als uw adviseur een empathisch mens is, kan hij of zij u nog steeds de kans geven om uw proefschrift in te dienen. Je werk geaccepteerd krijgen is geen afstuderen zelf, maar omdat het een voorwaarde is voor afstuderen, moet het worden behandeld voordat het diploma wordt uitgereikt.

5
toegevoegd
De opmerkingen onder de vraag suggereren dat de vragensteller dergelijke alternatieven heeft voorgesteld en de adviseur categorisch heeft geweigerd.
toegevoegd de auteur Nate Eldredge, de bron