Droped out of maths PhD - opties voor later?

In de afgelopen maand schreef ik een paar berichten over mij, ik maakte me veel zorgen over de manier waarop mijn promotor in wiskunde met dingen omging. Terugkijkend op deze waren mijn zorgen ongerechtvaardigd en heb ik sindsdien veel nagedacht over wat er mis ging met mijn studies waardoor ik me zo voelde. Ik besloot me terug te trekken uit mijn studie en een tijdje terug naar huis te gaan om mijn interesses opnieuw te evalueren en na te denken over waar ik in het leven wil zijn. Ik trok me terug omdat:

  • het doctoraat was zwaar op analyse gebaseerd, terwijl mijn achtergrond veel meer op de toegepaste kant was (dus de sprong bleek uiteindelijk te groot voor mij), en de keuze voor mijn promotie-onderwerp was meer gebaseerd op wat Ik voelde dat ik het 'moest weten' in plaats van wat ik leuk vond en waar ik al goed in was (van de promoties die ik op dat moment had, was degene waar ik voor ging waarschijnlijk de minst geschikt voor mij in termen van achtergrond, en deze keuze werd verergerd door het feit dat ik onder druk stond om een ​​PhD-programma te kiezen tijdens mijn laatste jaar van mijn bacheloropleiding)
  • het bovenstaande heeft ertoe geleid dat ik het moeilijk vond om me aan te passen aan een routine en ik verloor snel interesse in het onderwerp wat een zeer negatief effect had op mijn werkethiek en de voortgang van het onderzoek
  • Ik ondervond problemen met de geestelijke gezondheid en problemen om voor mezelf te zorgen
  • het bovenstaande leidde ertoe dat mijn leidinggevenden zich veel zorgen maakten over mijn voortgang en daarom stelde mijn hoofdbegeleider voor misschien dat ik me terugtrekt uit het studentenschap.

Voor nu is het mijn plan om even stil te staan ​​bij de academische wereld en na te denken over wat werk in de tussentijd (of een andere echte ervaring op te doen), terwijl ik persoonlijke problemen kan verhelpen. Tot dusver heb ik het gevoel dat dit een heel positieve stap is geweest en ik heb veel helderder kunnen nadenken over mijn toekomst en waar mijn hart is. Verder heb ik tijdens mijn (beperkte) ervaring als onderzoekstudent veel geleerd over wat er op een typische wiskundeafdeling gebeurt, wat onderzoekswerk meestal inhoudt, en welke verantwoordelijkheden een promovendus en zijn/haar leidinggevende hebben.

Ik heb het gevoel dat er een mogelijkheid is dat ik in de toekomst graag naar promovendi wil terugkeren (ik sluit het niet uit, tenminste), maar met veel meer zorg en aandacht voor het onderwerp en mijn geschiktheid voor onderzoek.

Ik ben me er echter van bewust dat het al mogelijk mislukken van een doctoraat mijn kansen kan schaden als ik overweeg om later opnieuw in te schrijven, maar ik vind dat mijn rechtvaardiging deugdelijk is, en als ik overweeg om binnen een jaar of twee opnieuw een doctoraat aan te vragen, Ik kan de situatie uitleggen aan een mogelijke instelling/supervisor en hopelijk zullen ze het begrijpen.

Dus mijn vraag is - zou het terugtrekken van een PhD-programma dat geen goede match was voor mijn wiskundige achtergrond en sterke punten nadelig voor me zijn als ik later wilde overwegen om te promoveren in iets dat veel meer in mijn straat was? Bovendien, als ik besluit deze route te nemen, zou het dan de moeite waard zijn om terug te gaan naar mijn oorspronkelijke instelling, waar ik de faculteit echt goed ken en een goede staat van dienst bij hen heb? (Ik behaalde daar een 1e graad Masters degree en kreeg tijdens mijn studie vele onderscheidingen.)

2
Ik besloot om in te trekken. Er is een beslissing genomen. Het is tijd om achterover te leunen en te genieten van je vrije tijd. Blijf je zorgen maken, het zal je niet goed doen.
toegevoegd de auteur ipso, de bron

Geen antwoorden

0