Leren werken met databases - van web- naar desktop-applicatie

Ik heb ervaring met MySQL als een webontwikkelaar. Ik heb ook enige ervaring met desktop-applicaties, maar ik heb nog nooit een database in één nodig gehad. Nu wil ik een eenvoudige desktop-applicatie voor mij maken, die ik graag zou willen maken in Visual Studio C #. Ik weet dat ik kan werken met de database in C#, maar ik heb een paar noob-vragen, die niet worden beantwoord door tutorials die ik tot nu toe heb doorgenomen.

Er zijn duidelijk meer oplossingen, wat zou je aanbevelen voor een eenvoudige toepassing die is bedoeld om met woordenschat te werken voor het leren van nieuwe talen?

Wat betekent een database voor de installatie van applicaties? Kan ik het eenvoudig houden, zodat ik de applicatie dan op een andere computer kan uitvoeren zonder iets meer te installeren om de database te laten werken?

Ik zou sommige tutorials, of advies over start waarderen.

1
Dat is wat ik bedoelde met "worden niet beantwoord door tutorials die ik tot nu toe heb doorbladerd." Het spijt me als deze vragen heel eenvoudig zijn, maar ik heb wel wat tijd besteed aan surfen op internet en ook aan SO en toen probeerde ik het te vragen. Ik begrijp het concept.
toegevoegd de auteur Oriesok Vlassky, de bron
Oded: ik dacht aan slechts één gebruiker, mogelijk meer in de toekomst. Ik kom erachter dat ik een db nodig heb, omdat ik de woorden in het vocabulaire wil sorteren, een vertaling wil zoeken of een willekeurige toegevoegde dag/week/maand eerder wil kiezen.
toegevoegd de auteur Oriesok Vlassky, de bron
Niet genoeg informatie, en niet helemaal duidelijk wat u vraagt. Wat is het gebruiksscenario voor deze database? Eén gebruiker/applicatie? Meerdere gebruikers?
toegevoegd de auteur Oded, de bron
StackOverflow is geen zoekmachine . Vragen over waar u dingen als tutorials of productaanbevelingen kunt vinden, behoren bij Google (of uw favoriete zoekmachine). Deze site is voor specifieke programmeervragen. Door vragen over het onderwerp te houden, houdt u de rommel laag en wordt dit een handig hulpmiddel bij het programmeren. Bedankt.
toegevoegd de auteur Ken White, de bron

2 antwoord

Als het een eenvoudige toepassing is, kunt u kiezen voor de Microsoft SQL CE -database: Compact Edition. U kunt de app vervolgens op elke willekeurige computer installeren en het bijbehorende databasebestand in een directory van uw keuze plaatsen en goed zijn om te gebruiken. Er is geen database-server bij betrokken en als gevolg daarvan is het vrij licht bij het implementeren van de app.

4
toegevoegd

Het is een beetje moeilijk om een ​​vraag te vinden, maar ik denk dat ik er een heb gevonden - je vraagt ​​je hoe je een database met een applicatie kunt installeren.

Als elke gebruiker van uw toepassing haar eigen exemplaar van de gegevens ziet, zonder te delen, dan is MySQL waarschijnlijk een overkill. Bekijk in plaats daarvan SQLite . Er is helemaal geen installatie.

1
toegevoegd
bedankt, ik zal meer over deze twee lezen en er een kiezen.
toegevoegd de auteur Oriesok Vlassky, de bron