Suggesties van Rails voor het bouwen van een website

Ik kom uit de wereld van PHP en ben Ruby/Rails aan het leren. Ik heb een website die ik in PHP heb gedaan en zou deze graag willen converteren naar Ruby/Rails. Van de drie boeken die ik op rails heb gelezen, hebben ze allemaal een voorbeeldsite gebouwd waarbij elke pagina dezelfde lay-out heeft, zodat ze het bestand 'application.html.erb' gebruiken voor alle lay-outs van de pagina's. Maar mijn site heeft twee verschillende lay-outs, sommige pagina's bevatten 3 kolommen terwijl de rest 2 kolommen gebruikt. Ik vroeg me af of iemand zou voorstellen hoe ik dit zou moeten aanpakken als het gaat om het opzetten van twee verschillende lay-outs in Rails?

Hier zijn voorbeelden van hoe de twee verschillende lay-outs eruitzien:

1
wow je hebt helemaal geen antwoord op al je vragen aanvaard.
toegevoegd de auteur tradyblix, de bron

1 antwoord

Maak twee lay-outs in app/weergaven/lay-outs . Gebruik een van de veel methoden om aan te geven welke lay-out moet worden gerenderd (die hele gids is het lezen waard). Er is ook een Railscast over lay-outs (houd er echter rekening mee dat deze vrij oud is).

1
toegevoegd
Wilde je dit afmaken? :)
toegevoegd de auteur cHao, de bron
@cHao Whoops, ik heb de pagina per ongeluk vernieuwd en het opgeslagen concept was een oudere versie die ik niet heb opgemerkt. Bedankt voor de heads-up!
toegevoegd de auteur Andrew Marshall, de bron