Overklokmogelijkheden van pizero

Heeft iemand goede resultaten behaald met het overklokken van de PiZero? Zo ja, welke snelheden zijn bereikt?

1
Ik zou voorzichtig zijn met dit, tenzij je zeker weet dat ik het verkeerd heb over mijn vermoeden in de eerste alinea hier ; d.w.z. dat de processor op de nul een "overgeklokte" processor is die identiek is aan de A/B/+ modellen. Een beetje zoals hoe mensen het geluk hebben om intel-kernen van hetzelfde model te overklokken wanneer ze die met de laagste snelheid gebruiken.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron

4 antwoord

De Pi Zero gebruikt hetzelfde silicium als Pi 1, dus ze hebben dezelfde topsnelheid van 1 GHz. Pi 1 kwam met een conservatievere kloksnelheid maar Pi Zero kwam al maximaal, dus het heeft geen zin om Pi Zero te overklokken (maar aan de andere kant moet Pi 1 ook naar Pi Zero-niveaus kunnen worden gekanaliseerd).

4
toegevoegd

Volgens een commentaar op de blogpost van de Pi Foundation die de recente Raspbian-update aankondigde, door een bug moet je je Pi Zero niet overklokken. Het zal het eigenlijk vertragen.

Simon Long zegt: 2 december 2015 om 13:57 uur

     

Op Pi Zero moet je gewoon   laat overklokken ingesteld op "Geen" (waarmee de standaardklok wordt geselecteerd   snelheden ingesteld voor het apparaat in de firmware, d.w.z. 1 GHz op de Zero) -   alle andere opties zullen je Pi Zero zelfs vertragen! Dit zal   gecorrigeerd in de volgende release - Pi Zero komt in principe uit de   box draait zo snel als het veilig is om het uit te voeren.

2
toegevoegd

Ik denk dat je het kunt overklokken, maar het is feitelijk overklokken als je overklokt met de standaardinstellingen omdat ze voor de Pi 1 zijn die een langzamere standaardklok heeft. Als u config.txt bewerkt, kunt u misschien hoger gaan, maar als u echt veilig wilt zijn, gebruik dan een koellichaam.

0
toegevoegd
Ik heb overklokken gedaan met Pi's zonder heatsinks te gebruiken en ik had geen problemen met de CPU-temperatuur. De SoC on the Pi's zijn zo ontworpen dat ze geen actieve koeling nodig hebben. Natuurlijk is het gooien van een heatsink relatief zinloos, tenzij je een volume hebt als er lucht overheen beweegt.
toegevoegd de auteur Darth Vader, de bron

Ik heb mijn pi-nul tot 1.1ghz overklokt bij 47 graden celsius zonder een koellichaam of koelventilator. Het is mogelijk om te overclocken zonder enige afkoeling tot 1.5ghz (ik kan de bron niet leveren, het is een Portugese website waar mensen competities hebben bij het overklokken van de pi). Het hoogst bereikte is 1,62 GHz met waterkoeling. Probeer alleen het configuratiebestand! (Je zou in dit proces een paar SD-kaarten kunnen beschadigen)

0
toegevoegd