Hoe weet ik of een specifieke twitter-gebruiker online is of niet?

Hoe weet ik of een specifieke twittergebruiker momenteel online is door programma's te schrijven? Is er een API of gegevensveld op de webpagina met deze informatie? Zowel het bladeren door de Twitter-webpagina als het gebruiken van de Twitter-app worden als "online" beschouwd.

2

3 antwoord

Het is niet duidelijk wat je bedoelt met "online" (surfen op twitter.com? Met een Twitter-app?), Maar in ieder geval levert Twitter die informatie niet, gelukkig.

1
toegevoegd
Het is in beide gevallen niet mogelijk.
toegevoegd de auteur JJJ, de bron
Hallo Juhana, beide tellen.
toegevoegd de auteur Geni, de bron
Bedankt, ik zal dev.twitter proberen.
toegevoegd de auteur Geni, de bron

Hoewel deze informatie niet direct beschikbaar is, kunt u een work around doen. Maak gebruik van de streaming-API van Twitter: https://dev.twitter.com/docs/ streaming-apis/streams/public (lees dit document door).

U zult waarschijnlijk de functie POST-statussen/filter gebruiken (lees het document hier: https://dev.twitter.com/docs/api/1/post/statuses/filter ), waarmee u een JSON-object krijgt met tweets op basis van uw filters.

Maak gebruik van de parameters die u in de URL moet opgeven om de stream te filteren (raadpleeg dit document voor meer informatie: https://dev.twitter.com/docs/streaming-apis/parameters ), in uw geval is dit de parameter volgen . U geeft in feite de twitter-ID op van de gebruiker die u wilt volgen. Hier is een voorbeeld van een JSON-resultaat van de streaming-API in actie https://stream. twitter.com/1statuses/filter.json?follow=25365536 - deze volgt met name Kim Kardashian. Houd er rekening mee dat dit u het volgende geeft:

  • Tweets gemaakt door de gebruiker.
  • Tweets die door de gebruiker zijn geretweet.
  • Antwoorden op elke tweet gemaakt door de gebruiker.
  • Retweets van elke tweet gemaakt door de gebruiker.

Dus om alleen de tweets van je gewenste gebruiker te streamen, moet je een programmeertaal van je keuze gebruiken om het JSON-object te analyseren om de gebruiker te vinden die de tweet heeft verzonden (dit is een beetje lastig, je zult door de eigenschappen van het JSON-object moeten kijken om erachter te komen). Zodra je de streaming-tweets hebt verfijnd tot alleen die van de gebruiker, kun je vervolgens een melding krijgen wanneer er nieuwe tweets door deze gebruikersstream verschijnen en die je laten weten of de gebruiker op dit moment online is/twittert.

1
toegevoegd
Je hebt gelijk, deze methode is alleen nuttig om je te waarschuwen wanneer de gebruiker actief post - realtime, en omdat het in realtime is, weet je dat de gebruiker momenteel "online" is. Maar wat betreft het monitoren wanneer iemand op de twitterpagina zelf alleen naar tweets kijkt, weet ik niet zeker of je dat soort informatie kunt krijgen. Ik weet zeker dat Twitter een analytisch hulpmiddel heeft dat ze intern gebruiken voor statistieken, maar ze zullen het zeker niet beschikbaar maken voor openbaar gebruik - met betrekking tot de privacy van mensen zou ik aannemen.
toegevoegd de auteur Suvi Vignarajah, de bron
Hallo Suvi, heel erg bedankt voor je gedetailleerde antwoord. Ik weet niet zeker of ik het goed begrijp. Het lijkt erop dat deze benadering me alleen de gebruikersstatus kan vertellen wanneer ze een nieuwe tweet plaatst. Is het mogelijk om haar status op willekeurige tijdstippen te bemonsteren? Omdat het mogelijk is dat één gebruiker de website van Twitter bezoekt zonder iets te posten.
toegevoegd de auteur Geni, de bron
Ik begrijp het, heel erg bedankt.
toegevoegd de auteur Geni, de bron

Ik ben bang dat dergelijke informatie beperkt is door Twitter en niet beschikbaar is. U kunt uw vraag echter stellen over https://dev.twitter.com/discussions en de ontwikkelaars hiervan vragen. Succes

1
toegevoegd
Bedankt, ik zal het proberen.
toegevoegd de auteur Geni, de bron