Camera-invoer van telefoon naar Raspberry Pi

Dus ik heb een project met mijn Raspberry Pi en ik vroeg me af of het mogelijk was om je Android-smartphone aan de Pi vast te binden (verbinden via usb of bluetooth) en camera-invoer van de telefoon te ontvangen.

Ik heb in principe de Pi nodig om door mijn telefoon te 'kijken'. Het moet live video streamen.

Voor dit project probeer ik mijn telefoon op mijn RC-autoplaat te laten staan. Het stuurt de onbewerkte video naar de Pi vanaf mijn telefoon en de Pi zal interpreteren wat hij ziet en de auto dienovereenkomstig besturen.

3
Wees interessant als je dat zou kunnen :) Je zou kunnen proberen het videobestand te streamen, maar nadat je hebt geprobeerd mediabestanden via Bluetooth over te dragen, krijg je waarschijnlijk geen beeld van zeer hoge kwaliteit. Ook vanwege de Android-telefoontoestemmingen, enz., Kan het eenvoudiger zijn om het eerst op een computer uit te werken, en dan de methode vertalen om aan de telefoon te werken - het kan echter nog steeds veel coderen vereisen, want ik denk niet dat er een app is voor deze.
toegevoegd de auteur Wilf, de bron
Controleer UV4L op linux-projects.org . Het biedt tweeweg WebRTC audio/video-streaming. Een andere optie is een MJPEG-streamingserver op Android te installeren en uv4l-mjpegstream-stuurprogramma op de Rpi te gebruiken om een ​​virtueel apparaat te maken dat de invoer van de MJPEG-stream van uw Android-telefoon gebruikt. U hebt waarschijnlijk een draadloze kaart op de Rpi of ethernet via USB nodig.
toegevoegd de auteur prinxis, de bron

1 antwoord

You can use this application on android to stream video from camera to the Raspberry Pi using http: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam

Als RPi over wifi beschikt, kun je streamen via wifi, maar als dat niet het geval is, moet je je telefoon instellen op USB-tethering.

Je kunt de HQ-foto van die app downloaden, een enkel videoframe of video streamen.

2
toegevoegd
Het was goed, maar niet precies wat ik zocht. Bedankt voor uw inbreng.
toegevoegd de auteur Kyle Hodgson, de bron
@MalachiBazar was mijn antwoord nuttig? Zo ja, dan kunt u het accepteren en/of upgraden.
toegevoegd de auteur Jarod42, de bron