Hoe synchroniseer ik mijn Android-applicatie met Couchbase Server?

Ik heb moeite om onderscheid te maken tussen alle verschillende couch * -technologieën die er zijn. Ik ben tussen het gebruiken van CouchDB en het gebruiken van Couchbase Server voor een Android-spel dat ik aan het ontwikkelen ben en het gebrek aan documentatie is frustrerend geweest.

Mijn kennis van de technologieën:

  • CouchDB - A no-SQL database that has been under development for the last few years and is communicated with using a RESTful API. It has been abandoned by its chief developers in favor of working on Couchbase Server.

  • Couchbase Server - An enterprise solution to a large database where low-latency is paramount. It keeps 'hot' data in memory using memcached but data is persisted to a CouchDB database.

  • Couchbase Mobile - A mobile implementation of CouchDB <--Legacy

  • TouchDB - A mobile implementation of CouchDB.

  • Ektorp - A framework that allows a developer to talk to and sync with a CouchDB instance from Java.

Wat ontbreekt in mijn lijst is een raamwerk om te praten met Couchbase Server van Android (en eventueel iOS).

Bestaat zo'n raamwerk?

4

2 antwoord

Ik ga ervan uit dat u Couchbase Server niet wilt gebruiken op Android, maar wilt dat uw Android-app praat met een Couchbase-server bijvoorbeeld ergens op een externe server.

De primaire interface voor Couchbase Server is memcached en dus werkt elke bibliotheek met memcached voor Android. Indien nodig, is elk van de resterende Couch-oproepen een eenvoudige HTTP-oproep.

1
toegevoegd

Om een ​​toepassing te synchroniseren met Couchbase Server, meestal een toepassing die is gebouwd bovenop TouchDB, is het framework dat u zoekt, Mobile Syncpoint als vermeld op de Couchbase-wiki . Het is een open source werk in uitvoering, maar coördinaten voor dev mailinglijsten en concepten koppelen die wiki af.

Normaal gesproken zou u Ektorp boven op TouchDB gebruiken en vervolgens Mobile Syncpoint gebruiken om te synchroniseren met Couchbase Server die ergens in een datacenter wordt uitgevoerd.

0
toegevoegd