Waarom cygwin voor Android NDK

Nieuw bij Android NDK, ik heb de in het bericht genoemde handleiding gevolgd om meer te weten te komen over NDK

NDK-zelfstudie/handleiding voor beginners.

De tutorial vraagt ​​om Cygwin te installeren om op ndk gebaseerde Android-app te bouwen.

Ik kan ndk-build uitvoeren vanuit mijn Windows-opdrachtregelhulpprogramma en nog steeds native .so-bestanden produceren.

Ik begrijp niet waarom cygwin nodig is?

2
Het is niet helemaal duidelijk dat het nodig is, en kan soms enkele complicaties introduceren. Echter, degenen die gewend zijn aan het werken aan unix-achtige besturingssystemen hebben mogelijk een beperkte interesse in het omgaan met de uniekheid van het venster en kunnen dus gewoonlijk cygwin bereiken om de meeste van hun gebruikelijke methoden te kunnen gebruiken.
toegevoegd de auteur Chris Stratton, de bron

1 antwoord

Omdat je Linux (specifiek voor Android) binaire bestanden en geen windows x86/64 binaries moet bouwen. Cygwin is een Linux-omgeving die in windows draait, dit maakt cross compileren van Linux binaries op windows mogelijk.

0
toegevoegd
de cross-compiler (geporteerd op windows gcc.exe) wordt geleverd met NDK om linux-binaries uit vensters te maken. Ik kan android-linuxcode compileren vanaf de Windows-opdrachtregel in plaats van cygwin.
toegevoegd de auteur Ahmed, de bron
Cygwin is GEEN Linux-omgeving. Het is een unix-achtige omgeving. De bouwtools die bij cygwin worden geleverd bouwen windows binaries, hetzij gekoppeld aan een cygwin DLL of stand-alone. Om te bouwen voor linux, zou je een cross-compiler nodig hebben. De Android NDK is zelf een cross-compiler, gericht op de nogal ongebruikelijke smaak van Linux die Android is.
toegevoegd de auteur Chris Stratton, de bron