Is het mogelijk om het op Raspbian gebaseerde Kano OS in QEMU uit te voeren?

Kano is a real, real cool device for kids.

Ik vraag me af of ik Kano OS kan uitvoeren in een emulator zoals qemu. Ik zou het echt willen bekijken voordat je het koopt. Immers, Kano OS is slechts een op Raspbian gebaseerd OS dat normaal voor zover ik begrijp op een Raspberry Pi 2 werkt.

Ik volgde de verschillende tutorials over hoe het onder qemu uit te voeren (ik gebruik ubuntu ) en gebruik deze opdracht:

$ qemu-system-arm -cpu arm1176 -m 256 -M versatilepb -no-reboot -serial stdio -append "root =/dev/sda2 paniek = 1 rootfstype = ext4 rw" -hda Kanux-Beta-v2. 2.0-jessie-release.img -kernel kernel-qemu-4.1.7-jessie

De Kanux-Beta-v2.2.0-jessie-release.img is gedownload van de Kano Website ( Download de afbeelding direct link), de kernel-qemu-4.1.7-jessie van de andere "raspbian on qemu" zelfstudie .

Maar ik begin altijd met een kernel-paniek direct na het booten:

enter image description here

Na het zoeken op het web, denk ik dat de fout misschien komt doordat kernel en img niet op elkaar passen. Zo ja, waar haalt u de juiste kernel vandaan?

En hoe dan ook, heeft iemand Kano OS in een emulator uitgevoerd? Is dit mogelijk?

2
@nachtigall Heb je ooit geprobeerd om dit te laten werken? Ik ben net begonnen met proberen hetzelfde te doen.
toegevoegd de auteur Chris, de bron
Uw commandoregel emuleert expliciet een oudere CPU dan Kano ondersteunt. Probeer de CPU in te stellen op cortex-a9.
toegevoegd de auteur flakeshake, de bron
@flakeshake Met -cpu cortex-a9 krijg ik: Linux decomprimeren ... klaar, booten van de kernel. Fout: niet-herkende/niet-ondersteunde processorvariant (0x410fc090).
toegevoegd de auteur Santosh Kumar, de bron
@RajParmar Nee. Uiteindelijk gaf ik het op (maar nu is het bijna twee jaar geleden). Ik denk niet dat het mogelijk is, want er is waarschijnlijk geen interesse in van Kano.
toegevoegd de auteur Santosh Kumar, de bron

Geen antwoorden

0