Refactor-sneltoetsen in MonoDevelop

Zijn er toetsenbordbindingen met de refactoring-opdrachten in MonoDevelop?

5
Welke versie van MonoDevelop gebruikt u?
toegevoegd de auteur IBBoard, de bron

3 antwoord

A direct answer: Yes, there are.

A bit more useful answer: depending on what you're looking for, quick examples:

  • Alt+Return is quick fix (given you've got source analysis turned on)
  • Alt+Insert is code generation (properties, overrides, etc.)
  • F2 is rename

En, voor het geval je het niet weet, zijn alle refactorings voor het symbool dat je onder je cursor hebt gekregen beschikbaar in het contextmenu met de rechtermuisknop (beschikbaar door op de relevante klaviertoets te drukken, dus het telt ook als een toetsenbordbinding; ))

Apart from that, you can look up and/or change all (or at least many, I'm not exactly sure) the bindings in Options > Preferences > Key Bindings.

Beantwoordt het bovenstaande uw vraag?

11
toegevoegd

Het hangt ervan af welke versie van MonoDevelop u gebruikt. Bij de late 2.x-serie waren er individuele sneltoetsen voor "Aanmaakmethode", "Lokale variabelen ophalen" en een paar andere (zie de documentatie ).

Hernoemen (inclusief hernoemen van bestanden in de verkennerweergave en hernoemen van variabelen, klassen of iets anders in de teksteditor) is een aparte toetsbinding onder het gedeelte "Bewerken" en standaard naar sneltoets F2 .

As of v3.x, these key-bindings seem to have disappeared. Edit > Preferences > Key Bindings still has a "Refactoring" section, but it now only lists Import Symbol, Quick Fix and Show Fixes (none of which I'd necessarily even call refactoring - they're more code completion features). Instead, the refactoring methods are all available as "Quick Fixes" (default: Alt+Enter when Source Analysis is turned on from Edit > Preferences > Other > Source Analysis).

De reden voor de verandering lijkt te zijn dat het refactoringmechanisme is gereviseerd en nu vertrouwt op bronanalyse, maar dit is nog niet helemaal perfect en dus niet standaard ingeschakeld. Omdat ze deel uitmaken van het Quick Fix-systeem, hebben ze geen aparte sneltoetsen gekregen (omdat ik geloof dat er nu meer zijn).

2
toegevoegd

For me, Source Analysis menu is: Tools>Option>Source Anyalysis (Under Text Editor) > Enable

Nou, het maakt wel wat veranderingen aan in het scherm van de Editor, het geeft me niet echt een handige suggestie voor correctie (automatische correctie) zoals Eclipse, ongeacht of ik op Alt + Enter heb gedrukt.

0
toegevoegd