SQL Server 2012-verbindingsreeks: kan de server niet meer worden gevonden?

Ik heb zojuist VS2012 pro RC en SQL Server Express 2012 geïnstalleerd. Ik ga mijn app uitvoeren en ik krijg de volgende foutmelding:

De waarde van de gegevensbron in de verbindingssteek geeft een exemplaar van SQL Server aan       dat is niet geïnstalleerd. Om dit probleem op te lossen, kunt u kiezen om te installeren       het overeenkomende exemplaar van SQL Server of wijzig de gegevensbronwaarde in de       verbindingsstring.

Ik heb VS2012 Developer-preview lange tijd gebruikt en het werkte prima. Dit is de verbindingsreeks in het bestand web.config:


Wanneer ik naar Management Studio ga, krijg ik de onderstaande foutmelding. Wanneer ik naar servers ga zoeken, is de lijst leeg.

enter image description here

Waar is het probleem en hoe los ik het op?

Thanks. enter image description here

3
@Nudier: waar kan ik deze informatie vinden?
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Nee, ik vraag waar ik de servernaam van deSQL-serverkan vinden. Ik kan zelfs geen verbinding maken met de SQL-server!
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
@Ankit heb je de vorige reacties gelezen? Waarom zou je iets aanbevelen dat al is voorgesteld?
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Volgens Visual Studio wordt de genoemde instantie \ SQLEXPRESS genoemd. Wat @Nudier wilde suggereren was om Your_Computer_Name \ SQLEXPRESS te proberen in plaats van . \ SQLEXPRESS .
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Houd er rekening mee dat de database waarmee u verbinding hebt gemaakt in Visual Studio niet zal bestaan ​​in uw SQL Express-instantie. U moet de database in SQL Server maken (zodra u erin bent geslaagd om verbinding te maken) en STOP met de instellingen "user instance" en "AttachDbFileName". Dit is belachelijk en verouderd. Als je eenmaal bent verbonden, kom je hier terug met de vraag waarom de updates die je in Management Studio maakt, niet in Visual Studio worden weergegeven en omgekeerd. De reden is dat het twee verschillende databases zijn.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Het gebeurt met je toevallige naam van geïnstalleerde instantie van sqlserver. Controleer de naam van het exemplaar.
toegevoegd de auteur Jones, de bron
verander de. \ SQLEXPRESS voor de volledige servernaam.
toegevoegd de auteur Nudier Mena, de bron

1 antwoord

U moet ervoor zorgen dat de SQL Server-service actief is. Visual Studio draait het misschien voor u op wanneer u een verbinding tot stand brengt met behulp van web.config en die onzinnige AttachDbFileName -functie. Controleer de applet van uw Services Control Panel en zorg ervoor dat SQL Server (SQLEXPRESS) actief is. Als het niet werkt, start u het.

Terwijl u daar bent, kan het geen kwaad om ervoor te zorgen dat de SQL-browser -service wordt uitgevoerd.

Het kan ook geen kwaad om de juiste koffer te gebruiken. Als het exemplaar SQLEXPRESS wordt genoemd, noem het dan niet SqlExpress of SQLExpress . Ik heb nog nooit gehoord van deze verbroken connectiviteit, maar wees consistent. U kunt ook andere varianten proberen, voor het geval dat:

(local)\SQLEXPRESS
localhost\SQLEXPRESS
127.0.0.1\SQLEXPRESS
Your_Computer_Name\SQLEXPRESS

You should also verify what connection protocols are enabled for this instance. Go to Start > Programs > SQL Server > Configuration Tools > Configuration Manager, expand SQL Server Network Configuration, and highlight Protocols for SQLEXPRESS - on the right you should see Shared Memory, Named Pipes, TCP/IP. Which of these are enabled?

Bewerken

U moet SQL Server 2012 Express downloaden vanaf hier . Installeer het. Maak vervolgens een database. Richt Visual Studio op die database. Stop en ik bedoel echt STOP , met behulp van de gebruikersinstantie en AttachDbFileName . Deze dingen zouden ontwikkeling gemakkelijker moeten maken, maar aan het eind van de dag doen ze weinig, maar ontwikkelen ze een koninklijke pijn achterin.

Een andere optie is om SqlLocalDb te gebruiken voor lokale ontwikkeling. Vorige maand schreef ik een grondig "Getting Begonnen "tutorial die kan helpen.

4
toegevoegd
ok, je wees me naar de oplossing: ik had Sql Server Express met Tools gedownload. Ik ging terug naar de downloadpagina en downloadde Express Only en dat deed het. Waarom de "met hulpmiddelen" optie niet ook deSQL-serverzelf installeerde is een raadsel ... Bedankt voor uw tijd!
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Maar ik zie wel een lijst met ongeveer 10-15 programmanamen gerelateerd aan SQL Server 2012 in het venster Verwijderen of een programma wijzigen.
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Het is al geïnstalleerd; Ik ging door de configuratie van de SQL-server. Blijkbaar is het probleem dat het niet eens begint en niet wordt vermeld in de dienstenapplet. Ik weet niet zeker wat ik nu moet doen. Leuk artikel trouwens!
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
@praveen: helaas is het er niet; net toegevoegde screenshot
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Waarom is het er niet? Ik heb het net geïnstalleerd.
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
ok, ik ben in het onderdeel Services maar er staat geenSQL-serververmeld. Er is slechts een sqlserver VSS-schrijver
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Ik weet dat dit misschien raar klinkt, maar hoe begin ik met deSQL-serverof controleer ik of deze wordt uitgevoerd?
toegevoegd de auteur frenchie, de bron
Weet jij waar het Configuratiescherm is? Onder Systeembeheer bevindt zich een applet met de naam Services. In die lijst staat een item met de naam SQL Server (SQLEXPRESS) . Als dat niet Gestart betekent, moet u het starten (u kunt dit doen door met de rechter muisknop te klikken en de optie Start in het menu te selecteren dat verschijnt).
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Hoe zou Visual Studio er dan mee kunnen verbinden? Zit u op dezelfde computer waar deze verbindingsreeks in Visual Studio werkt, of is dat een andere machine? Heeft u SQL Server gedeinstalleerd sinds de vorige keer dat het werkte?
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Geen idee, ik was niet aan het kijken hoe je het installeerde, dus ik heb geen idee wat je hebt gedaan, sorry.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Dan moet je eigenlijk SQL Server Express installeren. Het komt er niet door magie; misschien begrijp ik verkeerd hoe Visual Studio zo'n instantienaam kan gebruiken als deze niet eens bestaat.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Ik weet niet wat ik je nog meer moet vertellen. Als SQL Server niet in het Configuratiescherm of Configuration Manager staat, is het niet geïnstalleerd.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Maar geen van hen is SQL Server. Als je een BMW-jas en een BMW-sleutelhanger hebt, wil dat nog niet zeggen dat er een BMW op de oprit staat.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
De enige manier waarop met Hulpmiddelen niet zou hebben gewerkt, is als u de database-engine-services niet als onderdeel van de installatie hebt gekozen. Ik heb SQL Express geïnstalleerd met behulp van het installatieprogramma With Tools.
toegevoegd de auteur Aaron Bertrand, de bron
Ga naar Start-> Alle programma's-> Microsoft SQL Server-> Configuratiehulpmiddelen-> SQL Server Configuration Manager. Onder SQL Server Services ziet u uw sql-serverinstantie
toegevoegd de auteur praveen, de bron