Rijden met een Sainsmart Relay met Raspberry Pi

Ik ben eigenlijk een software-ingenieur en niet echt bekend met bedrading. Ik heb gespeeld met een Raspberry Pi Model B en ben op zoek naar een 2 PRONG-verlengkabel aan te sluiten op een Sainsmart 8-kanaals solid-state relais.

Ik stuur de GPIO-pinnen vanaf RPIO (Python). Wat ik wil doen is een standaard nachtlampje aansluiten als de eerste kanaaluitgang van de SSR en het bedienen vanaf GPIO pin 17. Het probleem is dat ik dit zelfs niet kan laten werken. Ik kan de LED vrij gemakkelijk laten oplichten, maar er lijkt geen output te zijn. Ik heb geprobeerd het relais aan te sturen op een HOOG en LAAG signaal, maar geen dobbelstenen.

Mijn bedradingsschema is hieronder weergegeven ... Excuses voor het feit dat het erg rudimentair is ... Enige ideeën wat er mis is? Is mijn relais slecht?

Merk ook op dat ik ook verschillende mechanische relais heb en ze lijken allemaal hetzelfde te doen.

Ook is mij verteld dat de GROUND-zijde van een 2 PRONG-kabel de zijde is waar de isolatie is voorzien van een label. Ik veronderstel dat het GROUND-gedeelte van de 2-polige kabel is aangesloten op het bovenste deel van het uitgangskanaal van het relais en VCC aan de onderkant. Kan iemand met mij bevestigen?

Ik heb dit ook geprobeerd met een Arduino, en het lijkt ook niet te werken. Sorry voor de ingewikkelde post, maar dit heeft me de afgelopen weken gek gedaan!

EDIT: De LED op het bord gaat wel aan, maar ik heb geen geluk gehad om iets aparts van de poort te voeden. En ja, ik heb geprobeerd het van een aparte 5V-voeding te voeden.

enter image description here

0
kunnen we een foto van de verbindingen naar de uitgang zien (u hoeft slechts één kant van het verlengsnoer op het relais aan te sluiten). In principe splits je het relais tussen de ene draad van het twee draadsnoer. Ook kunnen we de code zien die u gebruikt om het relais te besturen.
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Nee, u heeft een verlengsnoer met 2 draden. Scheid de 2 draden af, knip er een af, haal de 2 afgeknipte uiteinden en steek ze in de relaisuitgangen.
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Dus waarom beantwoord je je eigen vraag niet als een hulpmiddel voor anderen die jou willen komen helpen?
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Ik begrijp het bedrijf niet over de twee kabels en VCC. Het ding dat u wilt inschakelen, is verbonden via het OUT-gedeelte van het relais. Wanneer er een verbinding is tussen de twee uitgangen. Werkt het relais als IN1 is aangesloten op een van de aarde-, 3V3- of 5V-pinnen?
toegevoegd de auteur joan, de bron
@joan Hallo Joan, het relais licht de LED wel op wanneer deze op een pin is aangesloten. Er komt echter niets uit het relais wanneer ik er een verlengsnoer op aansluit.
toegevoegd de auteur Gaz66d, de bron
@SteveRobillard Hallo Steve, wat bedoel je daarmee? Bedoel je dat wanneer ik mijn verlengkabel koppel, ik eigenlijk maar één deel ervan moet aansluiten op de OUT-poort?
toegevoegd de auteur Gaz66d, de bron

4 antwoord

Op basis van uw foto van de AC-zijde bedrading [uw AC-zijde bedrading [1] dat is waar uw probleem ligt. Vergeef me alstublieft mijn kleuterkunsten maar de AC-bedrading aan de zijkant zou er als volgt uit moeten zien:

correct ac wiring

1
toegevoegd
Steve, +1 voor ruwe schema's. Zou je het erg vinden als ik dit meeneem naar meta om van de casus een schema-editor te maken?
toegevoegd de auteur Ghanima, de bron

Je moet niet proberen om direct een relais van de GPIO-spanning af te zetten, omdat ze maar ongeveer 18 mA kunnen produceren, wat niet genoeg is voor de meeste relais. De manier waarop ik dit heb gedaan is om een ​​NPN-transistor te krijgen, de GPIO de transistor te laten aansturen en de transistor te gebruiken om het relais aan en uit te zetten.

In wiring terms, you would do: 5V source (probably the Pi's built in one) -> relay inputs -> NPN -> ground. Hooking the GPIO straight to the middle pin of the NPN seems to work (at least for me).

1
toegevoegd
Kijk eens naar Mike's antwoord, want dat heeft de schema's voor waar ik het over had (met een veel betere implementatie dan wat ik gebruik).
toegevoegd de auteur user38015, de bron

I've been using the non-SS relay board with great success, however these SS devices are a bit different. You can get some documentation for them at the SainSmart.com web site if you dig around.You would need to verify this is the same module you have: Sainsmart 8 Channel 5V Solid State Relay Module Board

8 SS Relay diagram for SainSmart

1
toegevoegd

Ik heb met succes een transistorreeks (ULN2803) met 8 transistors gebruikt. Dat vereenvoudigt het circuit dramatisch en maakt het mogelijk om op betrouwbare wijze alle 8 relais van een sainsmart relaiskaart te besturen. Als dat voor mij nog steeds interessant is, kan ik het schema plaatsen.

0
toegevoegd