Raspberry PI start niet op en geen licht

Ik werkte gisteren aan mijn nieuwe RPi 2 Model B toen het mid-gebruik uitschakelde en niet meer zou inschakelen. Ik was bezig met het testen van een project met een breadboard en geloof dat ik een draad heb gemengd of anders een 5v-verbinding met een andere verbinding heb gekruist.

Ik weet niet precies wat er is gebeurd, of zelfs hoe het kan zijn gebeurd, maar het laat geen lichten meer zien als de stroom is aangesloten en de juiste spanning lijkt te hebben en zelfs na de polyfuse. Ik heb ook andere voedingen getest, alleen om het zeker te weten.

Ik gaf het een paar uur voordat ik het probeerde aan te zetten, maar er waren geen lichten te zien. De SOC wordt heet, wat een slecht teken kan zijn.

Is het dood of moet ik het een paar dagen geven voor de polyfuse en kijken wat er gebeurt?

Als het dood is, is er dan iets dat ik in de toekomst kan doen om dit te voorkomen (afgezien van meer voorzichtigheid)? Dit is mijn eerste kennismaking met RPi en ik wil niet steeds hetzelfde probleem blijven tegenkomen.

Bedankt!

2

2 antwoord

geef ik het een paar dagen voor de polyfuse en kijk ik wat er gebeurt?

Ik neem aan dat je keuzes a) Geef het een paar dagen, b) Geef het op. Tenminste één persoon hier heeft gerapporteerd dat hij er een heeft opgebroken, het in de kast had gegooid en vervolgens merkte dat hij maanden later weer werkte. Niet dat de polyfuse zo lang zou duren, maar alsjeblieft. Helaas...

De SOC wordt heet, wat een slecht teken kan zijn.

Ja, waarschijnlijk. Als het de polyfuse was, denk ik niet dat dat zou gebeuren. Het zou gewoon af zijn.

is er iets dat ik in de toekomst kan doen om dit te voorkomen (afgezien van meer voorzichtigheid)?

Nee. Het is een tamelijk delicaat stuk elektronica, dus wat je ook doet om dit te voorkomen komt neer op "voorzichtiger zijn".

2
toegevoegd
Ik geef het een paar dagen en rapporteer het terug. In de toekomst zal ik zeker voorzichtiger zijn.
toegevoegd de auteur shawna, de bron

Als het dood is, is er dan iets dat ik in de toekomst kan doen om dit te voorkomen (afgezien van meer voorzichtigheid)?

Een ding dat ik in mijn korte tijd met de Raspberry Pi heb ervaren, is dat je altijd broodplankwijzigingen moet aanbrengen met de Pi uitgeschakeld, controleer of je geen dwarsverbindingen hebt en schakel dan in. Hoewel ik toegeef dat dit frustrerend en tijdrovend kan zijn, vooral wanneer de verandering erg snel is.

0
toegevoegd