Moet ik HTML 5 gebruiken voor video/audio?

Ik wil HTML 5 gebruiken voor video-/audioweergave, maar ik maak me zorgen. Ten eerste: HTML 5 wordt alleen ondersteund in IE 9+. Ten tweede: wat moet ik doen voor alle verschillende extensies die worden ondersteund/niet worden ondersteund, zoals mp4, wav en webm?

0
Heb je het over het bekijken van de media? Geen enkele browser is geïnteresseerd in de codering van een geüpload bestand.
toegevoegd de auteur JJJ, de bron
Toen ik de media zag, zag ik dat er drie mogelijke extensies voor video en audio zijn die door verschillende browsers worden ondersteund.
toegevoegd de auteur user1163722, de bron

2 antwoord

Ik zie niet wat HTML5 te maken heeft met het uploaden van audio/video. HTML is een spec. Hoe wil je dingen (het maakt niet uit wat er wordt geüpload) specifiek uploaden?

HTML5 wordt ondersteund door user agent x, is meestal niet waar. Je zou kunnen zeggen user agent x ondersteuning voor die functies van HTML5 (die nog steeds niet is afgelopen btw).

Als er iets is: IE9 biedt geen ondersteuning voor alle functies van de HTML5-trekking. IE10 komt dichterbij (sluiten is hier relatief als het over IE gaat).

Wat moet ik doen voor alle verschillende extensies die worden ondersteund/niet worden ondersteund, zoals mp4, wav en webm?

Het lijkt erop dat u op zoek bent naar spelers in plaats van naar uploaders. Als dat het geval is en u zoveel mogelijk clients wilt ondersteunen (afhankelijk van de vereisten), zou u moeten overgaan tot het hercoderen van geüploade bestanden. Je kunt het in verschillende indelingen opnieuw coderen en je zou de ondersteuning van verschillende useragent (of gebrek aan) HTML5-elementen aankunnen door een fallback naar flash toe te passen.

Voor audio heb ik in sommige projecten Sound Manager 2 gebruikt (dat wil zeggen gebruik native html5 audio + fallback om te flitsen).

1
toegevoegd

Verschillende extensies worden ondersteund in verschillende browsers. De oplossing is ... als MP4 wordt ondersteund door IE, dan moet u ook een WebM- of Ogg-versie van hetzelfde videobestand hebben om de ondersteuning van de video (Firefox, Chrome) te ondersteunen.

Here's a great HTML5-based video/audio player. If a user uses an older browser, the player "falls back" to Flash-based player. http://videojs.com/

You may find this helpful for converting to various HTML5-supported video formats... http://easyhtml5video.com/

For cloud-based encoding (paid service): http://zencoder.com/

0
toegevoegd
De website van easyhtml5 kan niet worden geautomatiseerd, ik heb iets nodig dat het automatiseert, dat ik niet moet slepen en neerzetten, enz.
toegevoegd de auteur user1163722, de bron
Ik ben niet op zoek naar cloud-codering, maar toch bedankt.
toegevoegd de auteur user1163722, de bron
Ik weet niet zeker of u op zoek bent naar cloud-codering. Zo ja, hier is iets dat u kunt gebruiken (maar misschien duur). zencoder.com
toegevoegd de auteur Geocrafter, de bron