Problemen met mijn 24-uur durende torrent-boxproject (misschien gerelateerd aan ExFAT)

Ik heb onlangs een Raspberry Pi 2 Model B aangeschaft om een ​​torrent-box van 24 uur te maken. Mijn externe HDD bevindt zich in ExFat (1TB USB3.0 - WD) en na het installeren van de exfat-stuurprogramma's, begon ik het te configureren voor mijn doel. Het probleem was na het toevoegen van de tweede torrent, maar verschijnt ook in de verschillende pogingen met slechts één torrent.

Het probleem is dat wanneer ik de torrent-client start (in mijn geval QBittorrent), deze begint te downloaden met een snelheid van 3-5 MB/s, maar na enkele seconden (minder dan 1 minuut) begint hij te vallen totdat hij stopt om te downloaden. Soms crasht het, soms moet ik sluiten, en de enige hint die ik heb, is dat het gerelateerd is aan het proces exfat.mount. Ik observeerde het tijdens het downloaden en het CPU-gebruik is een beetje hoog (ongeveer 15-20%).

Kan iemand hier mee helpen? Ik probeerde ook de distro van Raspbian naar Ubuntu Mate te veranderen en verschillende parameters van de cache te veranderen, maar altijd ervoer ik hetzelfde probleem.

2
De exFAT-driver verschilt niet van distro tot distro, en ik geloof dat de prestaties notoir slecht zijn. Zoals John zegt, is het geen verstandige keuze van het bestandssysteem om met linux te gebruiken vanwege licentiebeperkingen die worden opgelegd door MS.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron
FAT-formattering zou goed moeten werken, maar zal de bestandsgrootte enigszins beperken, ook denk ik dat het onzin is op harde schijven (sommige tv's kunnen ook niet goed werken met HDD's). U kunt ook proberen de bestanden naar de SD-kaart te downloaden en de bestanden vervolgens om de zoveel tijd te synchroniseren met de USB-schijf.
toegevoegd de auteur Wilf, de bron
Oh, en dit stuurprogramma werkt mogelijk beter (of heb het nog niet zelf geprobeerd)
toegevoegd de auteur Wilf, de bron
Probeer de schijf te formatteren naar ext3 of ext4. Controleer ook SMART-waarden.
toegevoegd de auteur John Keates, de bron
Probeer het toch, alleen om te zien of dat het probleem is.
toegevoegd de auteur John Keates, de bron
Ik heb de HDD op zijn minst op NTFS of ExFAT nodig, omdat ik deze gebruik om verbinding te maken met de tv. Het is de NTFS-driver beter dan de ExFAT?
toegevoegd de auteur Carlos, de bron
Ik heb de handleiding van de tv gecontroleerd en deze ondersteunt alleen FAT16, FAT32 en exFAT bestandssystemen, dus formatteer het naar NTFS kan niet de oplossing zijn :(
toegevoegd de auteur Carlos, de bron

Geen antwoorden

0