Directe SSH van Mac naar Raspberry Pi op zijn eigen wifi

Ik ben zo nieuw mogelijk voor Raspberry Pi en ik zou graag het volgende willen configureren:

  • Mijn Raspberry Pi is rechtstreeks op mijn Mac aangesloten via een Ethernet (of andere) kabel, zodat ik de RP helemaal kan instellen en uitvoeren mijn Mac via SSH.

  • Mijn Raspberry Pi verbonden gelijktijdig met de Internet via zijn eigen onafhankelijke verbinding (bijv. Via een wifi-dongle) op een ander netwerk (ik heb er twee) van gebruikt door de Mac.

In het ideale geval zou ik dit 'zonder hoofd' willen kunnen bereiken (als dat een woord is): vanuit de doos beginnen met de Raspberry Pi, de stekker in de Mac steken en van daaruit gaan. Ik wil niet RP om toegang te hebben tot het netwerk dat de Mac gebruikt: de verbindingen met de RP van de Mac moeten "one way" zijn.

Is er een manier om dit te bereiken? Dit is (om verschillende redenen) de enige (nou ja, niet helemaal alleen , maar op die manier zal het niet werken voor mij) manier waarop ik de Raspberry Pi kan gebruiken, dus ik hoop dat het gedaan kan worden!


OS X 10.11.1; RP 2 B v1.1

0
Tenzij je minder cryptisch bent, en de netwerken detailleert en hoe ze onderling verbonden zijn, kan niemand het vertellen.
toegevoegd de auteur Erick, de bron
@Milliways: afzonderlijke netwerken volledig.
toegevoegd de auteur JimR, de bron

Geen antwoorden

0