html placeholderattribuut

Ik ben vrij nieuw in HTML 5 en ik sta voor een scenario waarbij ik wil dat één invoertag van typetekst meer dan één veld bevat en bijbehorende tijdelijke aanduidingen (s) ervoor die verdwijnen bij het één voor één invoeren van die velden. is het überhaupt mogelijk om te doen?

laat me het duidelijk maken met een voorbeeld

<body>
name: <input type="text" placeholder="first name, second name">
</body>

nu wil ik dat 'voornaam' verdwijnt als het wordt ingevuld, terwijl 'tweede naam' nog steeds wordt weergegeven. hoe kan dat worden gedaan? (of helemaal niet). Help me alsjeblieft. dank je.

0
U hebt voor beide namen twee tekstvakken nodig.
toegevoegd de auteur The Alpha, de bron
Ja, ik denk van wel.
toegevoegd de auteur The Alpha, de bron
Van harte welkom :-)
toegevoegd de auteur The Alpha, de bron
ik dacht dat veel ... dus het kan niet met één gedaan worden?
toegevoegd de auteur niharika, de bron
nou ja ... bedankt voor je hulp :)
toegevoegd de auteur niharika, de bron

1 antwoord

Het kan niet in HTML worden gedaan, omdat het attribuut placeholder is gedefinieerd om op een speciale manier te werken (indien ondersteund), en u kunt dat niet in HTML overschrijven. Je zou het gewenste gedrag in JavaScript kunnen simuleren (niet triviaal), maar dan zou het veiliger zijn om het allemaal in JavaScript te doen en helemaal niet met het attribuut placeholder .

Als het relevant is dat gegevens in een specifiek formaat worden ingevoerd, zoals "voornaam, tweede naam", is de enige redelijk veilige manier om deze informatie in statische inhoud vóór het veld te geven. (Het is alleen redelijk veilig, omdat mensen zelfs expliciete instructies gemakkelijk kunnen missen of verkeerd begrijpen.) Zorg ervoor dat u duidelijk aangeeft of de delen van de naam echt gescheiden moeten worden door een komma, zoals uw huidige formulering suggereert.

Aan de andere kant, als een specifieke bestelling vereist is, is het normaal gesproken beter om aparte velden te hebben.

0
toegevoegd
Ik snap het ... bedankt.
toegevoegd de auteur niharika, de bron