Controleer of de ethernetpoort is gestorven

Ik gebruikte mijn rPi2B met succes totdat ik een volledige update van de software en firmware op de afbeelding Volumio 1.55 uitvoerde.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo rpi-update

Dit veroorzaakte een aantal problemen met de HAT die ik gebruikte, dus besloot ik de SD-kaart te wissen en de afbeelding opnieuw te installeren. Na het lezen van sommige threads op forums is het may een kernelprobleem.

Wanneer ik nu de pi aansluit, zie ik dat de pwr (rood) en act (groen) leds constant branden, maar de ethernetpoort heeft helemaal geen licht.

Ik kan SSH niet meer in pi (de router detecteert de pi niet) en de HDMI-poort geeft niets weer. Ik heb een andere SD-kaart en Ethernet-kabels geprobeerd. Mijn voeding is 5A 2V.

Terwijl ik op een andere afbeelding op dl wacht, welke andere stappen kan ik doen om te testen of de ethernetpoort correct werkt?

1
Geeft SSH een foutmelding? De beveiligingsreferenties zijn nieuw gemaakt op de Pi en de SSH zal klagen als hij met de Pi kan praten?
toegevoegd de auteur joan, de bron
Ik vermoed dat de kaart niet op de juiste manier opnieuw is verbeeld. Doen de LED's knipperen als er stroom wordt gebruikt?
toegevoegd de auteur joan, de bron
De Pi wordt niet eens meer op het netwerk gedetecteerd
toegevoegd de auteur myol, de bron
@joan eigenlijk nee, ze schakelen gewoon in en blijven branden. Niet knipperend.
toegevoegd de auteur myol, de bron

1 antwoord

Als ik nu de pi aansluit, zie ik dat de pwr (rood) en act (groene) leds constant branden, maar de ethernetpoort heeft helemaal geen licht.

Stabiel groen ACT op een model 2 is een onbruikbare (bijvoorbeeld niet goed geformatteerd) of afwezig SD-kaart.

Probeer de SD-kaart uit te nemen en in te schakelen. Je krijgt hetzelfde als je nu bent.

2
toegevoegd
Dat was het! Op de een of andere manier vloeide ik de SD de eerste keer ...
toegevoegd de auteur myol, de bron