Belastingtermijn opties voor de Australische overzeese zonder vaste woonplaats?

Ik ben een Australisch staatsburger en werk op afstand voor een Australisch bedrijf. Mijn salaris gaat naar een Australische bankrekening en ik heb ook een hypotheek (eigenlijk een kredietlijn) op een Australisch onroerend goed.

Ik ben de afgelopen anderhalf jaar het land uit geweest, als toerist gereisd (visumvrij) en op afstand voor het Australische bedrijf. Ik heb niet gewerkt voor een buitenlands bedrijf of werk gezocht bij een ander buitenlands bedrijf, dus ik kan reizen met een toeristenvisum.

Do I have to remain a tax resident of Australia?

Zo niet, wat zijn betere opties?

0
Ik denk niet dat hier een duidelijk antwoord op was. ik woon al een paar jaar in Turkije en mijn bedrijf in Australië wil dat ik vanaf hier wat werk voor hen doe. Documenten voorbereiden. ze zullen de $$$ betalen op mijn Australische bankrekening. Kan ik gewoon een normale werknemer zijn en normale belasting betalen? Mij ​​is verteld dat ik geen ABN kan krijgen. Bedankt.
toegevoegd de auteur jbandi, de bron
Werkt u of werkt u niet in het buitenland? Uw vraag in de huidige vorm is verwarrend.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Merk op dat "werken in het buitenland" en "werken voor een buitenlandse werkgever" niet hetzelfde zijn. Op afstand werken voor uw Australische werkgever terwijl u fysiek aanwezig bent in het buitenland is werken in het buitenland. Gegeven dat - antwoord alstublieft Victor's vraag.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron

1 antwoord

U bent waarschijnlijk een inwoner van Australië voor belastingdoeleinden (zie de domicilie-test hier ). Omdat je nergens anders een permanente verblijfplaats hebt, en je hebt duidelijk banden met Australië (inclusief eigendommen) - ik zou zeggen dat je woonplaats in Australië ligt.

Dus je betaalt belastingen in Australië over je wereldwijde inkomen.

Daarnaast betaalt u belasting aan de landen waar u werkt voor inkomsten die u ontvangt voor werk dat wordt gedaan terwijl u in deze landen aanwezig bent, volgens hun wetgeving. Als sommige van deze landen verdragen hebben met Australië, kun je de verdragen gebruiken om dubbele belasting te voorkomen, maar als deze landen geen belastingverdragen met Australië hebben, betaal je twee keer belasting op hetzelfde geld.

U moet met een Australische belastingaccountant met de juiste licentie praten en de belastingwetten van elk land waar u werkt bekijken. Het feit dat u uw immigratiestatus schendt (werken aan toeristenvisa is meestal illegaal in de meeste landen) heeft zelden invloed op uw belastingverplichtingen.

2
toegevoegd
+1 - het enige dat ik zou toevoegen is - werk je of werk je niet in het buitenland? Als u niet werkt, zou u geen geld in het buitenland moeten betalen en hoeft u dan geen belasting te betalen. Als u uw Australische woning verhuurt terwijl u in het buitenland bent en de huur is meer dan alle onkosten op het onroerend goed, dan moet u mogelijk in Australië belasting betalen als die huurinkomsten hoger zijn dan uw belastingvrije drempel.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Het OP zegt ten eerste dat hij op afstand werkt voor een Australisch bedrijf (hij zegt niet dat hij op afstand in het buitenland werkt - het kan op afstand in Australië zijn). Dan zegt hij dat hij 18 maanden het land uit is als toerist (visumvrij) en niet met een ander buitenlands bedrijf heeft gewerkt. De huidige vraag is tegenstrijdig en verwarrend en daarom heb ik om opheldering gevraagd. Waar zegt het OP expliciet dat hij in het buitenland werkt?
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Het OP zei expliciet dat hij als toerist reist - dat betekent dat hij niet werkt.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Het OP zei expliciet dat hij/zij werkt.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@Victor Ik zal qoute: "Ik ben een Australisch staatsburger en werk op afstand voor een Australisch bedrijf " . Voor mij is het duidelijk genoeg dat het OP werkt tijdens het reizen rond. Ik ben er zeker van dat hij niet zou zeggen: "Ik ben ... werk op afstand" als hij de afgelopen 18 maanden niet werkte.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron