Wordt de inkomstenbelasting automatisch door de bank in India afgetrokken?

Ik heb een spaarbankrekening in India. Ik heb dit jaar wat lakshs verdiend door wat freelance werk. Ik zou dat geld graag bij de bank zelf willen houden.

Moet ik handmatig iets doen voor inkomstenbelasting?

Wat gebeurt er als ik het geld op de bank laat staan? Zal de bank de inkomstenbelasting automatisch van mijn spaarrekening aftrekken?

Wat gebeurt er als ik de PAN-kaart heb of niet heb gekoppeld?

Bij voorbaat dank.

0
Hoe weet de bank hoeveel inkomstenbelasting aftrekbaar is en die namens u naar de overheid wordt gestuurd? En als het account niet is gekoppeld aan een PAN-kaart, hoe weet de regering dan welke belasting van de persoon door de bank is verzonden?
toegevoegd de auteur Dilip Sarwate, de bron
@DilipSarwate Ik heb ook die twijfel. blokkeert de bank onze rekening tot de belasting is betaald?
toegevoegd de auteur Jegan, de bron

1 antwoord

Er zijn nogal wat dingen die je zou moeten doen;

  1. Maak een schatting van uw verdiende inkomsten, ontdek de belastingschuld en betaal de belasting vooraf aan de inkomstenbelasting. U kunt het ook online doen, ga naar de website inkomstenbelasting

  2. De rente die u verdient is ook belastbaar en Bank zou een nominaal bedrag aftrekken, ervoor zorgen dat u PAN geregistreerd heeft bij de bankrekening. U moet dit toevoegen aan uw algehele inkomen en belasting betalen.

  3. Je zou ook elk jaar een aangifte moeten doen.

2
toegevoegd
@Amarnath: deze site moedigt de vraag niet aan waar je de wet omzeilt. Als u geen belasting betaalt, betaalt u uiteindelijk rente en boete van 1%. Als het is ingesteld als een opzettelijke verzuim, is er een samenstellingsboete, waarbij de verschuldigde belasting meer wordt dan de oorspronkelijke hoofdsom.
toegevoegd de auteur Emre, de bron
Wat gebeurt er als ik de belasting niet betaalt?
toegevoegd de auteur Jegan, de bron
Dheer, bedankt voor je begeleiding. ik zal de nodige dingen initiëren.
toegevoegd de auteur Jegan, de bron