Investeren in Amerikaanse beurzen vanuit Europa. Belastingen

Wat moet ik weten over belastingheffing bij beleggingen in Amerikaanse beurzen vanuit het buitenland?

Moet ik documenten opslaan? Zijn er verdragen voor dubbele belasting? (Europa). Als amateur ben ik op zoek om te investeren in een indexfonds, in het geval van dubbele belasting kan ik beter ergens in Europa naar kijken? Zoals in Duitse DAX-uitwisseling?

Ik ben studente, 23, heb nog nooit belastingdocumenten ingediend, zelfs niet in mijn eigen land.

Bedankt voor je geduld

1

1 antwoord

U zou absoluut beter af zijn met beleggen in de onderlinge fondsen van het thuisland dan met grensoverschrijdende investeringen.

Als u via een makelaar in uw eigen land investeert, dan verwacht ik dat die makelaar u vertelt wat voor papierwerk er nodig is.

Als u investeert via een Amerikaanse makelaar, moet u een formulier W8-BEN bij de makelaar indienen en claimen welke verdragsuitkeringen u mogelijk in aanmerking komt (praat met een belastingadviseur in uw land die bekend is met de VS) belastingen). Tenzij er specifieke verdragsbepalingen zijn, betaalt u Amerikaanse belastingen op dividenden en moet u een Amerikaanse belastingaangifte indienen als de dividenden meer dan enkele honderden dollars per jaar bedragen. In feite zult u waarschijnlijk zelfs voor lagere bedragen een Amerikaanse belastingaangifte moeten indienen, omdat de betaler standaard 30% van de dividenden inhouden ten behoeve van uw belastingen - wat hoogstwaarschijnlijk veel meer is dan uw huidige belasting op deze dividenden. . U moet een belastingaangifte indienen in de VS om de restitutie van het teveel ingehouden bedrag te eisen.

De verdragen zijn tussen landen. Europa is geen land, maar een continent, noch Noord-Amerika noch de VS hebben een verdrag met Europa.

Als je een student bent met minimale bedragen om te beleggen, twijfel ik er ernstig aan dat je geen geschikt lokaal fonds kunt vinden.

2
toegevoegd
@blended zijn van mening dat u ook inkomstenbelasting moet betalen over uw dividenden/meerwaarden op Cyprus. Dit betekent dat u thuis belastingaangifte moet doen en belasting moet betalen over uw inkomen, naast de complexiteit die het vreemde land u oplegt. Neem contact op met lokale makelaars, ik weet zeker dat u niet de eerste bent met een dergelijke vraag en zij zouden een gestroomlijnde procedure hebben om elders in de EU of de VS te investeren.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@ChrisPhan maar niet met Europa.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
Er zijn verdragen tussen de VS en de Europese Unie. http://www.ec.europa.eu/world/ overeenkomsten/& hellip;
toegevoegd de auteur blargathon, de bron
Bedankt voor je detailantwoord. Ik kom uit Cyprus, een klein land. Onlangs was er een wetgeving om beleggingsfondsen in het land te laten opereren ... Het land bevindt zich in een recessie. Management op alle niveaus (politiek enz.) Is absoluut niet betrouwbaar. De stierenmarkt in Cyprus in 1999 was 900 punten en heeft zich op dit moment nog nooit op 100 punten hersteld. cyprusrussianbusiness.com/en/finance/macroeconomics1/… De hele denkbare belasting is behoorlijk gecompliceerd, stel je voor dat je probeert om $ 1000 te investeren en dat je belastingadviseur moet betalen.
toegevoegd de auteur shedfly, de bron