Zijn de voorkeur van de belegger voor dividenden gerechtvaardigd?

Denk er over na. Voordat u het dividend ontvangt, bezit u de aandelen van het bedrijf. Het bedrag dat aan u wordt uitgekeerd als dividend, zit in de kas van het bedrijf. Nadat je het dividend hebt gekregen, verdwijnt het geld uit de kas van het bedrijf, maar je bezit nog steeds de aandelen. Met andere woorden, de waarde van aandelen vóór het dividend moet gelijk zijn aan de aandelen + het dividend dat na het dividend wordt ontvangen. Zelfs als het bedrijf geen dividend uitkeert, is het geld dat in het bedrijf wordt gehouden ook eigendom van de belegger. Dus waarom zijn mensen zo enthousiast over dividenden?

2
Cash in bezit van de belegger! = Contant ter beschikking van de belegger.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
I wens beleggers geven nog steeds de voorkeur aan dividenden. Helaas zijn er te veel mensen op zoek naar snel geld en dwingen bedrijven om hun aandelenkoersen te beheren ... wat niet altijd gezond is voor zowel bedrijven als investeerders.
toegevoegd de auteur keshlam, de bron

3 antwoord

Deze vraag is gebaseerd op de veronderstelling dat beleggers de voorkeur geven aan dividenden, omdat dit afhangt van met wie u spreekt. Sommige beleggers geven de voorkeur aan groeiaandelen (waarvan sommige geen dividend uitkeren), dus in dit geval dekken we het percentage beleggers dat van aandelen houdt die dividend betalen.

Het hangt af van wie je het vraagt ​​en het hangt ook af van hoe zelfbewust ze zijn omdat sommige mensen redenen kunnen geven die weinig financiële zin hebben. De twee belangrijkste voordelen die ik hoor zijn fundamenteel psychologisch:

  1. Dividenden zijn vergelijkbaar met mini-looncheques. Aangezien mensen een dopamine-schok krijgen van het ontvangen van een salaris, zou ik voorspellen hetzelfde geldt voor het ontvangen van dividenden. Meer dan waarschijnlijk voelen de hersenen een beloning wanneer ze dividenden ontvangen; zelfs als de dividendvoorraad gedurende een decennium lager presteert dan een groeiaandeel, kan de ervaring met het ontvangen van dividenden meer voldoening geven (en, afhankelijk van de instelling, krijgen ze mogelijk een rapport of zien ze de belastinginformatie voor het jaar, en dat voelt ook goed).

  2. Sommige waarde-investeerders herbelegeren dividenden niet, omdat zij menen dat de koers van het aandeel van belang is (aandelen zijn goedkoop of duur en automatische herinvestering voor deze beleggers houdt in dat de koers van een aandeel er niet toe doet), dus dividenden laten hen hun geld na een aankoop herbouwen. Ze kunnen meer aandelen kopen, als de voorraad goedkoop is, of het geld houden als de aandelen duur zijn. Denk hier eens aan Warren Buffett: hij kocht aandelen van Wells Fargo ter waarde van $ 3 miljard tegen een bedrag van ongeveer $ 8-12 per aandeel in 2009 (uit mijn geheugen, omdat mensen geschokt waren dat ze bij een bank werden gekocht toen niemand van banken hield). Overweeg hoeveel geld hij alleen aan dividenden van die aankoop verdient en als hij op dit moment denkt dat Wells Fargo te duur was, kon hij het geld houden en iets anders kopen waarvan hij gelooft dat het goedkoper is. In deze gevallen bouwen dividenden automatisch kaskussens op na het kopen en veel waarde-investeerders zijn van mening dat men altijd contanten bij de hand moet hebben.

Dit tweede punt is een beetje lastig omdat het een risicobeoordeling kan inhouden: sommige beleggers geloven dat hoog dividendbetalende aandelen, zoals MO, de enorme dalingen van indexen zoals de SPY niet zullen meemaken. MO stuurde de SPY in 2009 (29% versus 19%) en deze investeerders geloven dat dat komt omdat het rendement te hoog was (het voelt veiliger voor hen - de index kant zou beweren "maar wat gebeurt er op de lange termijn?"). Het probleem dat ik heb met dit argument (dat vaak voorkomt) is dat het niet geldt voor elke high-yieldstock, hoewel sommige high-yieldaandelen sterke weerstandniveaus vertonen tijdens bearmarkten.

5
toegevoegd
Ook kunnen sommige landen een speciale fiscale behandeling voor dividenden hebben - bijvoorbeeld Franking Credits in Australië.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron

Aandelen zijn niet alleen maar papier - ze zijn eigendom van een bedrijf. Geld ontvangen van een aandeel dat geen dividend uitkeert, betekent in feite dat u uw belang in het bedrijf verlaagt.

Als de aandelen dividenden uitbetalen, heb je nog steeds dezelfde aandelen, maar nu heb je ook contanten. U kunt ervoor kiezen om meer van het bedrijf te kopen ... of, nog belangrijker, om het elders te gebruiken als dat is wat u wilt doen.

3
toegevoegd

Sommige beleggers (pensioenfondsen of verzekeringsmaatschappijen) moeten een bepaald bedrag aan hun klanten betalen. Ze hebben op periodieke basis contanten nodig en geven dus de voorkeur aan dividenduitkeringen.

1
toegevoegd